Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-17 19:43:00

Nemzeti Pedagógus Kar: különleges helyzet van, nehéz tökéletes megoldást találni

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke szerint az oltási sorrendben van egy kritikus foglalkozás kitétel, ebbe tartoznak bele a pedagógusok, így a fiatalabb krónikus betegek oltása után lehetséges, hogy a tanárok kapják meg a védőoltást.

A koronavírus-járvány miatt április 7-éig otthonról tanulnak a gyerekek. Többnyire az óvodák is zárva vannak, de számos helyen tartanak ügyeletet. A legnagyobb pedagógus szervezetek hónapok óta kérik, hogy soron kívül oltsák be az iskolákban és óvodákban dolgozókat. Az eddigi hírekkel ellentétben a Nemzeti Pedagógus Kar elnöke híradónknak arról beszélt, hogy úgy tudják, az operatív törzsnél foglalkoznak ezzel a kérdéssel. A PDSZ közben jogászokkal vizsgálja a munka megtagadásának lehetőségét abban az esetben, ha a tantermi oktatás újrakezdésére sem kezdik meg a pedagógusok tömeges oltását.

A Nemzeti Pedagógus Kar elnöke az ATV Start című műsorában elmondta, a Köznevelésért Felelős Államtitkárságtól úgy tudják, hogy az oltási sorrendben van egy kritikus foglalkozás kitétel, ebbe tartoznak bele a pedagógusok is. Horváth Péter elmondása szerint az egészségügy, a szociális szféra, az idősek és a fiatalabb krónikus betegek után következnének a pedagógusok.

A pedagógusok minél előbbi oltását szorgalmazza a Nemzeti Pedagógus Kar

 

„A digitális oktatásban legalább két korosztály van, akiket nagyon érint, hogy nem hagyomány oktatás van. Az egyik az érettségi, szakmai vizsgák előtt álló diákok, valamint az első, második, harmadik osztályosok” – mondta. Az érettségi kapcsán arról beszélt, hogy tavaly április 20-án történt meg a bejelentés, miszerint elmarad a szóbeli és az előrehozott érettségik, ezért még várják a híreket, hogy lesz-e változás idén.

„Különleges helyzet van, tökéletes megoldást nehéz lenne találni” – fogalmazott. Hozzátette azt is, hogy sok problémát vet fel a digitális oktatás, de remélik, hogy mindenhol látják ezeket a problémákat.

Horváth Péter azt kérte mindenkitől, hogy a nehéz körülmények ellenére az iskolák próbáljanak meg az érettségi tantárgyakra koncentrálni.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink