Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-18 05:31:00

Letöltendőt kértek Berki Krisztiánra, mert büntetőfékezett egy busz előtt

Letöltendő börtöntüntetést kért az ügyészség arra a sofőrre, aki 2018 márciusában a Bentleyjével egy utasokkal teli busz előtt büntetőfékezett. A hirtelen fékezés miatt a buszon utazók közül többen előre estek az ülésből és a kapaszkodó rudakba ütötték magukat. Az autó vezetőjét - aki a Blikk szerint nem más mint Berki Krisztián - az idegesítette fel, hogy nem tudta megelőzni a menetrendszerinti BKV járatot. Berki korábban tagadta a szándékosságot. A közlekedési szakjogász szerint akár 7 év börtönre is kaphat. Az ATV Híradó riportja.

Az ügyészség tette közzé azt a III. kerületi Pünkösdfürdő utcában készült videót, melyen egy aranyszínű Bentley egy busz elé bevágva büntetőfékezett.

A busz a Bentley előtt haladt, a megállóhoz érve pedig lassított, de végül le- és felszálló utas hiányában nem állt meg. A luxusautó sofőrje ekkor a záróvonal és a tilos jelzés ellenére megpróbálta megelőzni az utasokat szállító buszt, ez azonban nem sikerült neki. A sofőr ezen feldühödve, a megengedett sebesség túllépésével, megelőzte a buszt, majd bevágott elé és hirtelen befékezett. A váratlan fékezéstől a busz több utasa előre esett és többen a kapaszkodó rudakba ütötték magukat. Személyi sérülés nem történt, de a sofőr – Bagoly Bettina, a Fővárosi Főügyészség szóvivőjének elmondása szerint – a cselekményével az autóbusz vezetőjének és utasainak, valamint a vádlotti jármű utasának a testi épségét is közvetlenül veszélyeztette.

Az ügyészség letöltendő börtönbüntetést, valamint járművezetésről való eltiltást kért az autó vezetőjére, aki a Blikk szerint nem más volt, mint Berki Krisztián.

Híradónk kereste a valóságshow-szereplőt, ám nem akart nyilatkozni. Korábban tagadta a szándékosságot és azt mondta a busz csapódott beléjük. Kozma Tamás közlekedési szakjogász híradónknak azt mondta, akár 7,5 év börtön is járhat a közúti veszélyeztetésért.

A buszban 2,5 millió, a Bentleyben mintegy 14 millió forintos kár keletkezett. Berki Krisztián ellen jelenleg is folyamatban van egy büntetőeljárás, költségvetési csalással vádolják. A vád szerint produkciós cégén keresztül fiktív számlákat vett be, így társaival együtt hatmilliárd-kétszázmillió forintos adócsalás részese volt. Ebben az ügyben elismerte bűnösségét.

Akár 7,5 év börtönbüntetésre is számíthat Berki Krisztián

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink