Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-12 19:13:00

Válaszolt az EMMI: Az érettségit "hagyományos módon" szervezik a tervek szerint

A jelenlegi tervek szerint írásbeli és szóbeli vizsga is lesz az idei érettségin - derül ki az EMMI kérdéseinkre adott válaszából. Mint ahogy az is, hogy az érettségiztető tanárok sem kapnak soron kívül oltást.

"Az érettségit a tavalyi tapasztalatok hasznosításával, jelenlegi terveink szerint hagyományos módon szervezzük meg. De természetesen a kormány és az Operatív Törzs folyamatosan figyelemmel kíséri a járványhelyzet alakulását, és ha szükséges, meghozza a megfelelő intézkedéseket" - tudatta ma az EMMI kérdéseinkre.

Tegnap a kormányinfón a szintén az érettségire vonatkozó kérdésünkre Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter úgy fogalmazott: "Érettségi lesz!" Tavaly sikerült lebonyolítani úgy az érettségit, hogy a vírushelyzet hasonló volt, bár a számok alacsonyabbak voltak most a harmadik hulláménál - mondta. Azt reméljük, hogy addig a beoltottság megfelelő lesz - tette hozzá Gulyás Gergely. Szeretnék, ha írásbeli és szóbeli is lenne idén.

A soron kívüli beoltottsággal kapcsolatban Gulyás Gergely annyit jegyzett meg, hogy 18 év alattiak Pfi - 16 éves kortól - elvileg kaphatnak Pfizert.

Az EMMI a kérdésünkre, hogy az érettségiztető tanárokat soron kívül beoltják-e, ha kérik, azt válaszolta: "a kormány célja, hogy minden regisztrált személy, így a regisztrált pedagógusok is mielőbb megkaphassák az oltást".

Ebből az következik, hogy nem lesz soron kí üli pedagógus oltás az érettségi miatt.

De az EMMI arra is felhívta a figyelmet, hogy az érettségi vizsga egy több hetes időszakot érint.

Az ATV Egyenes beszédben a Pedagógusok Szakszervezetének az elnöke, Szabó Zsuzsa mondta el a véleményét az érettségi vizsgákkal kapcsolatban.

Online oktatás: Sok a nyitott a kérdés

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink