Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 16:09:00

Vadai Ágnes: mindenkinek egyénileg kell eldönteni, melyik oltást kéri

Mindenkinek magának kell eldönteni, melyik oltást kéri. Kinek-kinek az alapbetegsége az, ami meghatározza, mivel lehet oltani, a háziorvos fogja ezt meghatározni - vélte a DK-s politikus.​ Vadai Ágnes szerint a kormánynak világosan kellene beszélnie arról, hogy a különböző oltásokkal milyen lehetőségei vannak a polgároknak.

Vadai Ágnes kapott SMS-t először csütörtökön, hogy menjen oltásra, majd pénteken arról, hogy ne menjen. Próbálkozott a 1818-as központi számon jelezni az oltással kapcsolatban, ott nem járt sikerrel, viszont e-mailt is küldött, erre pedig kapott visszajelzést.

Az oltási ütemezéssel kapcsolatban megjegyezte, nagyon jó, hogy a kormánynak vannak propagandisztikus megjegyzései, de ettől még az a probléma nem oldódott meg, hogy azt az SMS-t küldték ki, hogy elmarad az oltás, viszont aki véletlenszerűen odament, az mégis kapott vakcinát.

Informálni kellene az embereket, mert a legnagyobb probléma jelenleg az információhiány - mondta a DK politikusa.

10 százalék körüli az átoltottság aránya, az uniós átlag 6 százalék- ennek kapcsán Vadai megjegyezte, hogy még 74 ezerrel magasabb lehetett volna a szám, ha a hétvégi, első tömeges oltást meg tudták volna oltani.

A DK-s politikus nehezményezte, hogy a bölcsődei dolgozók - annak ellenére hogy ezek az intézmények nem zárnak be - nem kerültek korábban beoltásra, ahogy a pedagógusok sem.

A tömeges oltásnál látható volt, hogy amikor a központ akarta megoldani, és nem a háziorvosok, akkor összeomlott a rendszer - jelentette ki Vadai.

A DK oltáspárti közösség, a kormánynak világosan kellene beszélnie az oltási igazolás kapcsán, hogy a különböző vakcinákkal milyen lehetőségei vannak az embereknek- mondta Vadai Ágnes arra utalva, hogy a lengyelek az orosz és kínai vakcinánál ugyanúgy karantént rendelnek el, mintha valaki nem lenne beoltva.

Mindenkinek magának kell eldönteni, melyik oltást kéri. Kinek-kinek az alapbetegsége az, ami meghatározza, mivel lehet oltani, a háziorvos fogja ezt meghatározni - vélte a DK-s politikus. Vannak olyan állampolgárok, akiknél alapból kizártak egyes vakcinák.

Dobrev Klára hétvégén bejelentette, hogy elkapta a koronavírust- Vadai elmondta, hogy mindenkit értesítettek, akikkel érintkeztek. Nem tudják megmondani, hogy kitől kaphatta el. Ezért kellett volna szigorúbban venni a kontaktkutatást, hogy ezeket ki lehessen deríteni.

Elmaradt a hétvégi tömeges oltás, technikai problémák adódtak

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink