Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 20:52:00

Több mint százan fagytak halálra az elmúlt hónapokban

Tavaly október óta február végéig 121 ember fagyott halálra Magyarországon. Ez ugyan az egy évvel ezelőtti adathoz képest kevesebb, de a jelenség továbbra is tömeges.

A téli hónapokban 121 embert ért fagyhalál Magyarországon, ebből 17 személy február utolsó két hetében vesztette életét.

A Magyar Szociális Fórum (MSZF) elemzése szerint az elhunytak többsége fűtetlen lakásban, helyiségben hűlt ki, a kórházba szállítása közben, vagy bekerülése után halt meg, mert már nem tudtak rajta segíteni.

A 24.hu közölte, hogy az MSZF egészségügyi forrásaira hivatkozva azt feltételezi, hogy sok esetben megpróbálják más okokra visszavezetni a halált, manipulálják az adatokat, hogy javítsák a statisztikát, és úgy tüntessék fel, mintha Magyarországon a tömeges fagyhalál megszűnőben volna.

Az emberjogi fórum korábban azt írta, hogy az egy évvel ezelőttihez képest kevesebb ugyan a végzetes kihűlés, de a jelenség tömeges, ez a szám még mindig magas. A kilakoltatások, a szociális lakásépítés elmaradása és az öregek elhanyagolása a fő okok.

 atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink