Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 18:14:00

Most nem "spejzolunk", mint a tavalyi lezárások idején

Sok minden bezárt, de azért bőven van, ami nyitva marad a következő két hétben is. Kertészeti áruházba, barkácsboltba, piacra, élelmiszerboltba, de még postára és bankba is lehet menni majd. Híradónk egy nagy élelmiszerlánc egyik üzletében járt, ahol vásárló alig akadt, de az üzlet kommunikációs igazgatója elmondta, az elmúlt három napban egy kisebb forgalomemelkedést tapasztaltak.

Zöldséget, gyümölcsöt, pékárut, fűszert, és mindenféle kulináris különlegességet árulnak a budapesti boltban, ahova stábunk ellátogatott. Ilyenkor tavasszal már a terasz is kinyit, de most nem lehet oda sem kiülni. Kávé és ebéd ugyan van, de csak elvitelre, a gyerekeknek pedig külön menüvel készültek.

Lőricz Elizabet barista szerint most, hogy a szülők kénytelen otthon maradni a gyerekekkel óvodásokkal, iskolásokkal, így erre megnőhet a kereslet, ezért találták ki a gyermekmenü bevezetését.

A meglátogatott nagy élelmiszerláncban nem sokan voltak. Akikkel találkoztunk, nem vásároltak fel mindent, mert nem tartottak attól, hogy két hétre szinte minden bezárt.

"Nem vásároltam előre, hiszen nyitva van minden ami az étkezéssel kapcsolatos, a ruha meg, ha kell akkor még két hétig kibírja" - nyilatkozta egy vásárló. De nemcsak ő gondolja így, többektől hallottuk, hogy ők "nem spejzolnak" semmit.

Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója szerint hétvégén azért még kicsit más volt a helyzet: a csütörtöki bejelentés után 10, pénteken 25, szombaton pedig 30 százalékos forgalomemelkedés volt az üzletben

"Szerencsére áruhiány semmiből nem alakult ki, a raktárkészletek nagy mennyiségben rendelkezésre állnak, és a beszállítók is folyamatosan tudják hozni a megrendelt árukat, így hát hiánytól egyáltalán nem kell tartani" - fogalmazott.

Nem csak az élelmiszer üzletekre nem vonatkozik a zárás, nyitva maradnak még többek közt a drogériák, a patikák, a benzinkutak, a dohányboltok, a kertészeti áruházak és barkácsboltok, az állateledelt és takarmányt forgalmazó üzletek, a piacok, a posták, és bankok is.

Nagy kérdés volt a csütörtöki bejelentés után, hogy a virágboltok nyitva maradhatnak e, hiszen ők már bevásároltak a hétfői nőnapra. Több facebook bejegyzés, és figyelemfelhívás született azzal kapcsolatban, hogy köszöntsék a nőket egy nappal korábban. Ugyanakkor, az már pénteken kiderült, hogy a virágboltosok kaptak egy nap haladékot, így ők csak keddtől nem nyithatnak ki.

Ezek a helyek maradnak nyitva a következő két hétben is

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink