Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 19:38:00

Itt a válasz arra, miért állt le reggel a KRÉTA tanulmányi rendszer az iskolákban

“Annak ellenére, hogy megpróbáltuk szimulációval, tervezéssel a legjobb tudásunk szerint felkészülni az első teljes digitális nap reggelén várható óriási rendszerterhelésre, nem tudtuk a KRÉTA rendszert és DKT modulját kiszolgáló erőforrásokat megfelelően elosztani, beállítani” - az eKRÉTA Informatikai Zrt. közleményben kér elnézést a kellemetlenségért.

Ma léptek életbe a szigorúbb járványügyi korlátozások, az általános iskolákban is az online munkarendben kezdődött az oktatás. A KRÉTA tanulmányi rendszer azonban, amit már a Digitális Kollaborációs Térrel is frissítettek, nem mindenhol működtek megfelelően.

Erről megkérdeztük az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t, ők azt tudatták, hogy a következő nyilatkozatot jelentetik meg a KRÉTA rendszerében. A közleményt változtatás nélkül közöljük:


"Tisztelt Felhasználóink!

Tájékoztatjuk Önöket, hogy a mai nap (2021.03.08.) reggel a KRÉTA rendszer és DKT moduljának működése a köznevelési intézmények többségében – a rendszer túlterhelődése miatt – átmenetileg elérhetetlenné vált a felhasználók számára. Ezt az átmeneti elérhetetlenné válást az okozta, hogy a rendszer rendelkezésére álló és/vagy bocsátott erőforrásokat nem megfelelően csoportosítottuk, osztottuk ki a rendszeren belül, és ez vezetett a – kritikus terhelés alatti – hibás működéshez. Munkatársaink azonnal elkezdték az okok elemzését, és ezt követően a beállítások módosítását. Ennek eredményeként 10:00 óra után fokozatosan helyreállt a megszokott napi működés: külön köszönjük a NISZ Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt.-től ehhez kapott gyors segítséget, valamint az EMMI és a KK támogatását.

Annak ellenére, hogy megpróbáltuk szimulációval, tervezéssel a legjobb tudásunk szerint felkészülni az első teljes digitális nap reggelén várható óriási rendszerterhelésre, nem tudtuk a KRÉTA rendszert és DKT modulját kiszolgáló erőforrásokat megfelelően elosztani, beállítani, amiért is a felelősség kizárólag az eKRÉTA Informatikai Zrt.-t terheli. Természetesen a KRÉTA rendszer működésének monitorozását és szükség szerinti optimalizálását – annak érdekében, hogy a DKT modul funkcionalitásai miatt jelentkező óriási és folyamatos terhelést is bírja a rendszer – a következő napokban tovább folytatjuk a rendszer kielégítő és zavartalan működése érdekében.

Az okozott kellemetlenségért szíves elnézésüket kérjük, és köszönjük türelmüket, megértésüket!

Dr. Szabó Balázs
vezérigazgató"

Ajánlom

További belföldi híreink