Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-08 18:02:00

Csaknem halálra marcangoltak egy hároméves kisfiút a család kutyái

Mentőhelikopterrel kellett egy hároméves kisfiút kórházba vinni Újlétáról, miután a család kutyái rátámadtak az udvarukon - számolt be az ATV Híradója. A kisfiú édesanyja szerint ő éppen aludt, amikor a kisgyerek kiment az udvarra, ahol rátámadtak a kutyák és arcát, fejét marcangolták.

A kisfiú a kishugával és az édesanyjával volt otthon a baleset előtt. Az édesanyja azt mondta, hogy délután bementek az udvarról, hogy egy kicsit pihenjenek. A gyermekekkel együtt az anyuka is elpilledt, ekkor jött ki a gyermek az udvarra.

"Nem tudom… én már csak azt hallottam, hogy bejöttek, ordítottak" - mesélte az anya.

Bartha János, a szemközti szomszéd azt mondta, hogy a kertben dolgoztak, amikor meghallották a gyereksírást, de ilyen máskor is előfordult.

A szomszéd egyből bement az udvarra a megvadult állatok közé, de a gyereket csak úgy sikerült kihoznia, hogy egy másik fiú segített neki, vascsővel ijesztve el a kutyákat.  Hozzátette: nem kellett bántani az állatokat.

A férfi beszámolt róla, hogy a kisfiú arca, háta, combja is szét volt marcangolva. A mentők egy esetkocsival, majd a helikopterrel érkeztek a helyszínre.

Ménes Dávid, az OMSZ munkatársa közölte, hogy a gyermek súlyos harapásos sérüléseket szenvedett. Fájdalom csillapítást, valamint teljes teströgzítést követően stabil állapotban szállították a Kenézy Gyula Kórház traumatológia sokktalanítójába.

Nem tudni, miért támadtak

A kutyákról még a szomszédok is azt mondták, hogy sosem bántották a gyerekeket. Egyelőre senki sem érti, hogy miért vadultak meg.

"A kutyák kenelben vannak, be vannak zárva. Pont most engedtem ki őket, hogy egy picit szaladgáljanak, mert már két hete nem voltak kint" - nyilatkozta a szerencsétlen esetről az édesanya.

A kutyákat egyelőre nem vitték el, azok most a családnál vannak karanténban. Úgy tudjuk, hogy három németjuhász és egy terrier is részt vett a támadásban. Sorsukról majd később döntenek. A kisfiút a kórházban többször is meg kellett műteni, értesüléseink szerint élete már nincs veszélyben.

Saját családjának kutyái támadtak a kisfiúra

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink