Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-07 07:03:00

Oktatáskutató: ha a kormánynak lenne felelősségérzete, gyorsan beoltatnák az oktatási dolgozókat

Ercse Krisztina szerint a pedagóguskorfa olyan, mint egy fejlett bükkfa, ha a pedagógusok lerobbannak, akkor sem digitális, sem hibrid oktatás nem lesz.

Április 7-ig bezárnak az óvodák és az iskolák. Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter viszont azt közölte szombaton, hogy az önkormányzatok kérése a kormány hétfőtől is biztosítja az óvodákban és az iskolákban a gyermekfelügyeletet. A digitális oktatás kisebb szünetekkel egy éve tart.

Ercse Krisztina szerint vicc, ami oktatásirányítás név alatt működik az országban. Az oktatáskutató úgy véli, az EMMI-nek nem a következő egy hónapban kellene kitalálnia, hogyan működjön a digitális oktatás, miután az elmúlt egy évben magukra hagyták a szakmát, az egészségvédelmüket, a szakmai támogatásukat.

A Civil Közoktatási Platform szóvivője szerint azt kellene átgondolnia a kormánynak, hogy az egy hónap letelte után a koronavírus nem fog visszavonulni. „Ha egy csöpp  felelősségérzete is lenne a kormánynak, vagy csak a magyar népgazdaságot működtetni akarnák, akkor most nagyon gyorsan beoltatnák az oktatási dolgozókat” – fogalmazott. Hozzátette: a pedagóguskorfa olyan, mint egy fejlett bükkfa, ha ezek a pedagógusok lerobbannak, akkor sem hibrid, sem digitális oktatás nem lesz.

A hosszútávú következményekkel kapcsolatban az oktatáskutató azt mondta: „a tudásgyarapodás szempontjából, ami a magyar iskolákban történik, az annyira nem nagy veszteség, minden bepótolható”. A gyerekeket nem attól félti, hogy a három féléven át tartó digitális oktatásban „esetleg kimaradtak Mátyás királyból”.

Legyengülve vagy megerősödve jön ki az oktatás a járványhelyzetből?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink