Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-06 08:18:00

A Facebookról tudta meg a Győri Nemzeti Színház igazgatója, hogy leváltották

Tíz évig volt a színház igazgatója.

A Facebookról értesült, hogy a jövőben más fogja helyette vezetni a Győri Nemzeti Színházat – számolt be a színház Facebook-oldalán megjelent közleményében Forgács Péter jelenlegi igazgató, akinek posztját a Telex vette észre. Borzasztó csalódott, szerinte a nyertes pályázón kívül senkit sem tájékoztattak hivatalos formában a végleges döntésről.

„Úgy gondolom tizenkét évad igazgatása után, és a város kulturális életéért tett szolgálatom tükrében méltatlan ez az eljárásmód.”
A közleményben megköszönte a nézők támogatását, és azt, hogy az elmúlt bő tíz évben látogatták az általa vezetett színházat.

Győr fideszes polgármestere, Dézsi Csaba András szintén a Facebookon gratulált Forgács utódjának, a színész és jogász végzettségű Dr. Bakos-Kiss Gábornak, akik július elsején veszi át a színház irányítását, megbízatása 2023 június 30-ig tart. A polgármester szerint a 9 tagú bizottság egyhangúlag támogatta az új igazgató kinevezését, és ő elfogadta a javaslatukat. Az új igazgató kinevezésről szóló poszt végén megköszönte Forgács Péternek „az elmúlt évek magas szintű művészi munkáját”.

Forgács Péter Közleménye: Tisztelt Közönségünk, Kedves Nézőink! Borzasztóan csalódott vagyok, hogy az igazgatói...

Közzétette: Győri Nemzeti Színház Hivatalos Oldala – 2021. március 5., péntek

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink