Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-05 07:08:00

Újabb bejelentéseket tesz Orbán Viktor ma reggel

Szigorítanak-e a kijárási tilalmon ? - hamarosan újabb részleteket árul el a miniszterelnök a szigorításokról.

A kotmányinfón tegnap Gulyás Gergely kancelláriaminiszter  bejelentette a járvány niatti országos kotlátozásokat, és azt is: ma reggel 6 órakor ülésezik az Operatív Törzs, ezt követően pedig miniszterelnök ad rádióinterjút. A kormány döntéseinek azokról a részleteiről ad tájékoztatást Orbán Viktor ma reggel, amelyek tegnap még nem voltak megishertőek. 

COVID 2/115. Operatív törzs // Task Force

Közzétette: Orbán Viktor – 2021. március 4., csütörtök

Gulyás Gergely tegnapi, az országot lezáró legfontosabb bejelentései a következők voltak:
- az óvodák és az általános iskolák április 7-ig bezárnak
- az üzletek március 8-tól március 22-ig bezárnak - az élelmiszerboltok, drogériák, gyógyszertárak, benzinkutak kivételével
- a kaszinók is bezárnak, a bankfiókok és a dohányboltok ugyanakkor nyitva maradnak.

Kérdés, hogy március 8-án a nőnapon a virágüzletek kinyithatnak-e. További, sokakat foglalkoztató kérdés, hogy az FFP2 maszkok hordását kötelező teszi-e a kormány (ez jelenleg hiánycikknek számít), és hogy az idősek vásárlási sávját visszahozzák-e.

Orbán Viktor a ma reggeli Kossuth Rádiós interjújában nyilván választ ad ezekre a kérdésekre.

Szijjártó Péter a hvg.hu-nak adott interjúban - az Index által korábban közölt információt cáfolva, miszerint kötelező lehet az FFP2 maszk hordása is - azt mondta: ilyen előírást most nem hoztak, előrejelzése sem történt annak a kormányülésen, Pintér Sándor nem is utalt ilyesmire, hogy a mostani szigorításban lesz ilyen. Szijjártó Péter szerint nem hoznak, és eddig sem hoztak olyan döntést, amit evidens, hogy nem lehet betartani és betartatni. Majd akkor lehet kötelező az FFP2-es maszk, ha elég is lesz - mondta a hvg.hu-nak a külügyminiszter.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink