Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-05 11:25:00

Oltások: Orbán Viktor reggel elmondta, hogy technikai okból állították le az adatrendszert

A miniszterelnök reggeli Kossuth Rádiós interjújában a műsorvezető rákérdezett az oltásoknál “a technikai problémára” - és a miniszterelnök válaszolt is.

Orbán Viktor a mai rádióinterjújában azt külön hangsúlyozta, hogy az oltási terv rendben van. “Oltani fogunk minden nap, sőt még húsvétkor is oltunk” - mondta.

A műsorvezető Nagy Katalin ugyanakkor, amikor a miniszterelnök a késedelmesen szállított nyugati, uniós vakcinákról beszélt, rákérdezett: “ezert utalt arra, hogy valami technikai gond van az oltás környékén?”

Van problémánk az oltással, de az nem az oltóanyaggal függ össze, hanem technikai kérdésekkel - reagált Orbán Viktor.

“Eddig úgy oltottunk, hogy a háziorvos oltott, és ő személyesen ismerte a betegeit. Most hogy tömegesen oltunk, most át kell állni az adatalapú oltásra, és ha az adatok nem stimmelnek, akkor sajnos semmi nem stimmel”. Előfordul, hogy olyan embereket hívnak be, akiket már beoltottuk, vagy van, akiket nagyon távoli pontról hívnak be. “Ezért az egész rendszert most meg kellett állítani, az adatokat felül kell vizsgálni” - jelentette ki a miniszterelnök. Egy operatív kis csoport feláll, hogy ezeket a hibákat kijavítsa - tette hozzá Orbán Viktor.

Hamarosan nyilvános lesz egy telefonszám, amin keresztül be lehet jelenteni a hasonló hibákat, ezt Müller Cecilia minden alkalommal elmondja majd - hangzott el a műsorban.

A Telex szúrta ki, hogy a friss adatokat közlő hivatalos honlapon egy ideig fenn volt, hogy "az erre a hétvégére tervezett tömeges oltási akció technikai hibák miatt elmarad."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink