Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-05 12:30:00

A DK lemondatná az összemlott oltási rendszerért felelős személyt

A Demokratikus Koalíció szerint összeomlott a koronavírus elleni védőoltási rendszer, ezért a párt arra szólítja fel a miniszterelnököt, hogy nevezze meg és mondassa le az ügy személyi felelősét.

A DK szóvivője pénteki, online sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: folyamatosan arról érkeznek a hírek, hogy "az elmúlt egy évben megismert kormányzati fejetlenség maga alá gyűrte" a hétvégére tervezett tömeges oltást. Barkóczi Balázs kiemelte, voltak, akik annak ellenére kaptak sms-t az oltásról, hogy azt korábban már beadták nekik, és voltak, akiknek a lakóhelyüktől akár több mint száz kilométerre jelöltek ki oltópontot.

Orbán Viktor a péntek reggeli rádióinterjújában "el is ismerte az összeomlást", a kormányfő azt mondta, hogy egy rövid időre leállították az oltás megszervezését - jelezte az ellenzéki politikus. Hozzátette, később az operatív törzs arról tájékoztatott, hogy lefújják a hétvégi tömeges oltást, de ezt az üzenetet aztán "nyomtalanul eltörölték".

Barkóczi Balázs azt mondta, a DK azonnali magyarázatot vár a kormánytól, mi ez a fejetlenség és ki ennek a személyi felelőse. Hogyan lehetséges, hogy a kormány már egy ennyire alapvető és egyszerű feladatot is képtelen megoldani? Mikor lesz végre rend, meddig fogja még akadályozni a védekezést a "kormányzati teszetoszaság és a kormányzásképtelenség"? - sorolta kérdéseiket a DK szóvivője.

A hétvégén 74 ezren kaptak oltási behívót

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink