Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 19:56:00

Parragh László: nyárra újra beindul minden

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint ez a mostani korlátozás további károkat okoz a gazdaságban, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor beindulhat minden.

Csütörtökön, a Kormányinfón jelentették be, a kormány a koronavírus-járvány harmadik hullámának erősödő tendenciája miatt korlátozásokról döntött. Ennek értelmében, március 8. és 22. között nem nyithatnak ki az üzletek, néhány kivételtől eltekintve. Ugyanakkor a tavaly tavaszi időszakhoz hasonlóan a bankfiókok és a dohányboltok továbbra is várják az ügyfeleket. Igazolt sportolók meccseit és edzéseit zárt kapuk mögött meg lehet tartani. Továbbá egy hónapra Április 7-ig pedig bezárnak az óvodák és az általános iskolák is. A kormány arra kéri a munkáltatókat, hogy ahol megoldható, tegyék lehetővé dolgozóiknak az otthoni munkavégzést.

Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke a Magyar Nemzetnek úgy kommentálta a kormány lépését, hogy nem más választás. Mint mondta, „ agazdaságban további károkat okoz a korlátozás, de ha az átoltás eredményt hoz, akkor elvileg nyárra újra beindul minden.”

Felhívta ugyanakkor arra a figyelmet, hogy a gyártással foglakozó cégek nem zárnak be, azok ugyanis az elmúlt időszakban a munkaszervezés területén felkészültek a védekezésre. Egyetlen kockázatot az jelenti, ha a dolgozók sorra megbetegednek, ami a működést is nehéz helyzetbe hozhatja. Parragh László megjegyezte, „ezért a járvány terjedésének jelenlegi felfutásában nem lehet mást tenni, mint korlátozni a közösségi találkozásokat. Az emberek egészségének és életének a megóvása mindennél fontosabb.”

atv.hu

Már a szigorítás bejelentése előtt sok intézmény bezárt

 

Ajánlom

További belföldi híreink