Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 17:11:00

Németh Lajos fél a tűtől, de vállalta az oltást

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Németh Lajos: a 70 éves meteorológus szerint feleségével mindent megtesznek a védekezés érdekében, mert egyikük sem akar még jó sokáig özvegy lenni.

"Nagyon boldogok vagyunk, hogy végre megkaptuk a vakcinát. Elsők között regisztráltunk az oltásra, mert félünk ettől a vírustól, és tudjuk, hogy ez az egyetlen megoldás - nyilatkozta az AcNews-nak Németh Lajos.

Azt is elmondta, hogy ő bizony nem szereti a tűt, de úgy gondolja, hogy ha ez kell ahhoz, hogy biztonságban legyen, és visszatérhessen a megszokott életéhez, akkor vállalja az oltást. Elmondása szerint leginkább a családját hiányolja, lányát, Mónit és unokáit 13 hónapja nem látta. Ők Finnországban élnek, legutóbb tavaly februárban utaztak ki hozzájuk. Áprilisban mentek volna újra a meteorológus 18 éves unokájának szalagavatójára, ám a vírus miatt erről is le kellett mondaniuk.

Borzasztótan hiányoznak, remélem, már tényleg nem kell sokat várnunk ahhoz, hogy személyesen is tudjunk beszélni, nemcsak az interneten keresztül - tette hozzá. Bár a fia és az ő gyermekei Magyarországon élnek, velük is csak 10-20 méteres távolságból, maszkban tudtak találkozni az elmúlt egy évben. 

"Tavasszal a fiamék vásároltak be nekünk, nyár óta pedig heti 1-2 alkalommal felváltva járunk a feleségemmel. Maszkot is mindenhol hordunk, és többet mostam az elmúlt egy évben kezet, mint eddigi életem során összesen. Mindenre nagyon figyeltünk a nejemmel, mert egyikünk sem akar még jó sokáig özvegy lenni."

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink