Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 20:12:00

Kutyaviadalokat szerveztek, lecsapott a bűnbandára a rendőrség - videó

Állatviadal szervezőkre csapott le a rendőrség Egerben, Kistokajban és Rakacán. A bűnbanda több tucat kutyát használt. A rendőrség 4 férfit őrizetbe vett és 24 állatot lefoglalt. Az ATV Híradó riportja.

Földre teperik majd megbilincselik azt az 50 éves férfit aki a gyanú szerint a kutyaviadalokat szervezte. Az ATV Híradó úgy tudja, a bűnbanda nem csak viadalokat szerveztek, de kutyákat is tenyésztettek, amelyeket arra tanítottak be, hogy agresszíven lépjenek fel más kutyákkal szemben a ringben.

A miskolci állatmenhely négy kutyát fogadott be lefoglalt állatok közül. A legtöbb kutyán jól kivehető harcból eredő maradandó sérülés is látható. A szakember szerint ezeket a harcra tenyésztett ebek ha új gazdáikhoz is kerülnek nagyon nehezen tudnak majd beilleszkedni.

„A tapasztalataink alapján , ezek egyszemélyes kutyák tehát állandó felügyeletet igényelnek majd , természetesen a viselkedésük nem az ő hibájuk hanem a háttérben egy ember áll, a kutyák eddig dicséretet csak azért kaptak ha úgy viselkedtek azaz agresszívan viselkedtek másik kutyákkal szemben” – mondta Kisfalvi Nóra, a Miskolci Állatsegítő Alapítvány elnöke.

A rendőrség a négy elkövetőt tiltott állatviadal szervezése és állatkínzással vádolja, a gyanúsítottak szabadlábon védekezhetnek.

Állatviadalt szervezőket fogtak el

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink