Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 17:04:00

Kétségbe estek a virágárusok: zárva lesznek nőnapon

"A mai bejelentés hidegzuhanyként ért mindenkit. Eddig legalább 50 virágárussal beszéltem és még 40-et nem hívtam vissza Kétségbe vagyunk esve, kilátástalan a helyzet."

Boros Attila, a Virágkötők, Virágkereskedő Vállalkozások Magyarországi Szakmai Egyesületének elnöke nyilatkozott a 24.hu-nak, miután a kormány bejelentette, néhány kivétellel minden üzletnek be kell zárnia március 8-ától két hétre.

A nőnap általában az év legjobb napja a virágárusoknál, az átlagos forgalom akár hússzorosát is megkereshetik ilyenkor, így Boros szerint csak annyit kérnek a kormánytól, hogy legalább még hétfőn maradhassanak nyitva. 

"A legnagyobb baj az, hogy a nőnapra a virágárusoknak is fel kell készülniük, az árubeszerzés pedig már szerdán javában zajlott. Mivel az elmúlt év a különböző korlátozások miatt nekik sem volt fényes, többen hitelből vagy kölcsönből vásároltak be március 8-ára."

Csak nőnapon realizálni lehet egy gyengébb januári teljes forgalmat. Ezekben a percekben is zajlik az egyeztetés, hogy tegyenek kivételt legalább hétfőn a virágárusokkal. Egyelőre azt sem tudjuk, hogy a kiszállítás működhet-e. Sokan indítottak webshopot a járvány miatt, de a bejelentésből az nem derült ki, ez is korlátozva lesz-e – tette hozzá Boros.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink