Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-04 16:18:00

"Orbánék leszerepeltek" - több DK tag is felháborodott

A kormány felelőtlen, át nem gondolt egészségügyi átszervezése újabb tízezreket sodor életveszélybe. Egymás után állnak le a kórházi osztályok, veszélybe került a nem covidos betegek ellátása is - nyilatkozta a Demokratikus Koalíció több tagja is.

A Demokratikus Koalíció szerint Orbánék leszerepeltek, megbukott a pánikkormány járványügyi- és minden egyéb stratégiája - ezt Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese tette közzé sajtóközleményében.

"A vadászati világkiállításra, stadionépítésekre, műtárgyakra és díszes szőnyegekre költött milliárdok helyett biztosítsanak 100%-os táppénzt a szülőknek, intézkedjenek az érettségizők felkészítéséről, a digitális oktatás feltételeinek javításáról, a vállalkozások támogatásáról, a kieső munkabérek 80%-os megtérítéséről!"- írta Arató.

A politikus szerint Orbánéknak bőven lett volna feladata az elmúlt egy év során, de semmit sem teljesítettek, amivel veszélybe sodorták az egész országot és minden magyart.

Arató mellet Kálmán Olga, a párt elnökségi tagja is keményen fogalmazott: nem elég, hogy több mint 15 ezren haltak meg a koronavírus miatt, az ország több pontján is orvos- ás ápolóhiány alakult ki.

"Már akkora a fővárosi és Pest megyei kórházak belgyógyászati osztályainak a leterheltsége, hogy a kabinet felfüggesztette az ilyen osztályokkal rendelkező intézmények területi ellátási kötelezettségét. Tizenöt intézmény köteles fogadni a fővárosi és Pest megyei belgyógyászati betegeket, a mentősök dolga megtalálni, hogy hol van éppen hely. Lehet, hogy egy csepeli magas vérnyomásos pácienst, vagy egy agyvérzésest Ceglédig vagy Vácig kell szállítani. Az is lehet, hogy mire odaérnek vele, már fekszik valaki az ágyon és fordulhatnak vele vissza. Az időveszteség pedig életekbe kerülhet." - monta el Kálmán online sajtótájékoztatóján.

Szavai szerint ez tragikus és újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem ura a helyzetnek, nem képes kezelni a válságot, nem tud kormányozni.

A Demokratikus Koalíció a káosz felszámolását követeli az egészségügyben. Az Orbán-kormány életeket veszélyeztető bűne, hogy három teljes megyei kórháznyi személyzet nem írta alá a rájuk kényszerített új szerződést, amely újabb bizonyítéka annak, hogy Orbán Viktor nem ura a helyzetnek, nem képes kezelni a válságot, nem tud kormányozni. A Demokratikus Koalíció most is köszönetet mond az orvosoknak és ápolóknak az áldozatos munkájukért, az emberektől pedig azt kérjük, vigyázzanak magukra és egymásra, ha már a kormányra nem számíthatnak - tette hozzá.

Kálmán Olga végül pártja nevében köszönetet mondott az orvosoknak és az ápolóknak a munkájukért, mert "nem ők tehetnek arról, hogy dilettánsok kormányozzák a magyar egészségügyet".

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink