Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-03 08:41:00

Kiakadtak Szentendrén: hömpölyög a tömeg a városban, és sokan maszkot sem viselnek

Hétvégén a tavasziasan szép idő hatására sokan választották Szentendrét kikapcsolódásul, a koronavírus-járvány miatti fegyelem azonban lankadt – a helyiek beszámolói szerint. A kirándulók között sokan nem viseltek maszkot és nem tartották a másfél méteres távolságot sem – adta hírül a budapestkornyeke.hu.

A portál arról ír, hogy Szentendre belvárosában a hétvégén tömegek időznek, de a járványügyi védelmi szabályokat sokan figyelmen kívül hagyják, pedig a város közterein kötelező például a maszk viselése.

Az önkormányzat hangsúlyozza, hogy mindenkit szívesen látnak, de a hétvégenkénti óriási tömeg jelentősen növeli a megfertőződés kockázatát. Az önkormányzat szerint „az új vírusmutációk nagyon gyors terjedése miatt, a védekezés szempontjából a szakemberek ismét azt hangsúlyozzák, hogy amennyire lehet, csökkentsük a társas kapcsolatokat. A sűrűn egymás mellett sétálók tömege szabadtéren is nagy megfertőződési kockázatot jelent”.

Éppen ezért kéri azt a város vezetése, hogy amennyiben megoldható, halasszák későbbre kirándulásokat, amikor már a járványgörbe megnyugodott. De ha mégis ellátogatnak a városba, akkor mindenki viseljen maszkot a köztereken, és tartsák be a védelmi távolságot.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink