Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-03 21:53:00

Fekete-Győr: Polt Péternek nincs helye a magyar ügyészség élén

Fekete-Győr András az Egyenes beszédben a lehetséges kormányváltás utáni elszámoltatást részletezte, hogy például a legfőbb ügyésznek, Polt Péternek mennie kell.

El fogják lehetetleníteni a munkáját, ha nem mond le - kezdte a Momentum elnöke és miniszterelnök-jelöltje Polt Péter helyzetéről - akinél egyébként államvizsgázott az ELTE-n-, ha az ellenzék nyer, és a Momentum programja valósul meg. Fekete-Győr úgy fogalmazott, hogy Polt egy alkotmányos jogsértő személy, aki a “korrupciós bűnt pártolta, védte”.

“Neki nincs helye a magyar ügyészség élén, neki mennie kell” - szögezte le a politikus.

Az új rendszerváltás terveként hivatkozott Fekete-Győr a kihirdetett programpontjaikra, és elmondta, hogy minden pontjuk megvalósítható ellenzéki kétharmad nélkül. A kormányváltás esetén például felállítanának egy új korrupciós ügyészséget, ami nyomozati jogkörrel rendelkezne, és meg tud indítani eljárásokat.

Programot hirdetett a Momentum

 

“A célunk az, hogy Magyarország ne legyen többé következmények nélküli ország” - jelentette ki Fekete-Győr András. Szerinte az elmúlt harminc évben nem így volt, a két oldal paktumot kötött egymással, de ez náluk megengedhetetlen. “Magyarországból akkor lesz egy élhető, szabad Magyarország, ha a korrupciónak van következménye” - folytatta Fekete-Győr.

A kítágított jogkörű bírósággal és a korrupciós ügyészséggel fognák satuba Polt Pétert a terveik szerint, ha nem hajlandó mozdulni. “Mi senkit nem fogunk bántani, aki nem politikai kinevezett” - foglalta össze a politikus. A Momentum elnöke hangsúlyozta, hogy semmilyen politikai megrendelés nincs abban, hogy elszámoltatnák az oligarchákat és a politikusokat (felcsúti perként hivatkozik erre): “Mészáros Lőrincet és társait jogállami eszközökkel kell és csak jogállami eszközökkel szabad elszámoltatni”, és ezt tiszteletben fogják tartani.

Ha leváltják a kormányt, a választásokat követő hetekben nem lehet majd magángéppel felszállni - hogy ne lehessen vagyonokat kimenekíteni -, ami Fekete-Győr szerint a NER-lovagok szimbóluma.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink