Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-03 12:17:00

"Antidemokratikus, igazságtalan": itt van Orbán Viktor kilépő levele Webernek

Orbán Viktor hivatalosan is bejelentette a Manfred Webernek írt levelében: a Fidesz kilép a Néppárt frakciójából. A miniszterelnök "ellenséges lépésről", a képviselők "letiltásáról" ír.

Novák Katalin posztolta a Facebook oldalán Orbán Viktor levelét, amit a miniszterelnök az Európai Néppárt ( EPP ) brüsszeli frakcióvezetőjének, Manfred Webernek írt, miután a néppárti frakció, mint megírtuk, megszavazta a nagy vihart kavart alapszabálymódosítást.

"Az Európai Unióban naponta több ezer ember veszti el az életét. Az Európai Néppárt parlamenti frakciója mégis azzal van elfoglalva, hogy a Fidesz európai parlamenti képviselőinek mozgásterét korlátozza. Miután ma a Néppárt elfogadta az alapszabályzatának módosítását, úgy döntöttünk, hogy pontot teszünk a viták végére és kilépünk az EPP képviselőcsoportjából.

A Fidesz külügyekért felelős alelnökeként osztom meg Miniszterelnök úr Manfred Weber frakcióvezetőjének küldött levelét, melyet alább olvashatnak" - posztolta Novák Katalin a Facebook oldalán, és Orbán Viktor levelét is közzétette.

"Ellenséges lépés"

Orbán Viktor hivatalosan is bejelentette a Manfred Webernek írt levelében: a Fidesz kilép a néppárti frakcióból.

A miniszterelnök a csalódottságának ad hangot a levél elején, és szóvá teszi, hogy a járvány elleni küzdelem idején, amikor százezrek kerülnek kórházba, az EPP-t "adminisztratív ügyek" bénítják meg, és "azzal foglalatoskodik", hogy elnémítsa és letiltsa a demokratikusan megválasztott képviselőket.  

A miniszterelnök szerint az EPP-frakció alapszabálymódosítása "ellenséges lépés" a választókkal és a Fidesszel szemben, az alapszabálymódosítással a képviselők korlátozása "megfosztja magyar választókat jogaik gyakorlásától" - írja Orbán Viktor.
Ez antidemokratikus, igazságtalan és elfogadhatatlan - fogalmaz a miniszterelnök, ezért lép ki a Fidesz a Néppárt frakciójából.

Ajánlom

További belföldi híreink