Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 12:41:00

„Tetőtől talpig nagyon megráz” – mondja Upor László a BKV-s késes bűntettről

Upor László az SZFE egykori rektor-helyettese a Spirit FM „Viccen kívül” című műsorában beszélt az intézmény körüli botrányról, az SZFE-maszk miatti csepeli késelésről, illetve arról, hogy miért gondolja azt, hogy a párbeszéd helyett őket orrba vágták, sípcsonton rúgták, lándzsát döftek beléjük és mégis az elkövető jajgat, hogy micsoda fájdalom érte.

„Tetőtől talpig nagyon megráz”- mondta Upor László, a nemrég Csepelen történt incidensről, amikoris egy férfi inzultált és egy késsel le akarta vágni egy hölgyről az SZFE-s maszkot. „Azt gondolom nagyon-nagyon intenzíven sikerült beteggé tenni a mi társadalmunkat, és én nem hiszem el azt, hogy mindig is ilyen beteg volt.

Kalandortok nem kímélték

Upor László szerint a „kalandor” politikai erőknek van egy nagyon-nagyon komoly felelőssége abban, hogy elindítottak egy folyamatot, amit visznek a mai napig is ami abból áll hogy: „Mindent körülmények között, minden problémát, kérdést igen-nem válaszra egyszerűsítettek le, és azt sugallják a társadalom minden rétégnek hogy te semmiért nem felelsz, semmibe nincsen beleszólásod, minden problémádért valaki felelősségre vonható. Szerinte ma elég rábökni egy SZFE-s maszkra, holnap egy cipőre, egy hajszínre, egy jellegzetes arcformára és azt lehet mondani, hogy ma ezt utáld, ennek az embernek menj neki, ő tehet arról, hogy neked rossz.”

Arról hogy Vidnyászky Attila, a SZFE-ét működtető alapítvány kormány által kinevezett új elnöke azt nyilatkozta, hogy ők képesek lettek volna a konszenzusra, csak a másik oldal nem. Upor László erre azt válaszolta, hogy: „Nekem nagyon különös azt hallanom, hogy valaki előszőr sípcsonton rúg, beléd döf egy lándzsát, és orrba ver, aztán el kezd jajgatni, mert fáj az ökle, a lándzsája beletört a csontodba és a lába is megfájdult”.

„A párbeszéd kísérletek ,amire utalnak a kuratórium tagjai, azok mind rendre úgy zajlottak hogy egy jó nagyot belénk rúgtak, majd másnak egyeztetésre hívtak, természetesen az ember ilyenkor nem megy egyeztetni” – emelte ki a volt rektor-helyettes. Az SZFE körüli helyzet kapcsán úgy írta le a történteket: „Ha bedobok egy házba egy kézigránátot és bemegyek tetőtől talpig maszkba egy jól páncélozott Lexussal, és megnézem, hogy az ágy alatt menedéket keresők miért nem akarnak beszélni velem.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink