Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 15:09:00

"Én maradok, és Hölvényi György is marad a Néppártban" - Semjén Zsolt fogalmazott így

A KDNP álláspontja nem változott: Hölvényi György akkor is marad az Európai Néppárt EP-frakciójának a tagja, ha a Fidesz adott esetben távozna - erősítette meg az atv.hu-nak több kormánypárti forrás.

"A KDNP régebb óta van az EPP-ben mint maga az EPP" - forrásaink szerint szűk körben Semjén Zsolt ezt mondta, és kijelentette: "én maradok", "és mivel a KDNP álláspontja nem változott, Hölvényi György is marad a Néppártban és a néppárti frakcióban".
A Fidesz-Néppárt konfliktusról az EPP-frakció tervezett alapszabálymódosítása miatt itt írtunk.

Semjén Zsolt egy korábbi EPP-Fidesz konfliktus idején már nyilatkozott arról, hogy az Európai Néppártba ( EPP ) Antall József és Helmut Kohl kancellár személyesen hívta be a KDNP-t. Ezen kívül forrásaink most is megerősítették: vatikáni körök  is "magas szinten" arra kérik őket, hogy ha a Fidesz távozna is az Európai Néppártból, a KDNP akkor is maradjon benn, mert ez az üldözött keresztények ügye miatt is fontos - tették hozzá.
Forrásaink egészen Barankovics Istvánig és Varga Lászlóig vezették vissza a KDNP és az Európai Néppárt - illetve az elődszervezetek, az EDU és az EUCD - kapcsolatát, ezért fogalmazhatott úgy Semjén Zsolt, hogy a KDNP előbb ott volt az "EPP"-ben, mint maga az EPP.

Fidesz – Európai Néppárt vita: Kilépés vagy kizárás jöhet?

 

Ajánlom

További belföldi híreink