Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 12:24:00

Dézsi Csaba éles kritikát fogalmazott meg az új egészségügyi jogszabállyal szemben: ez gyalázat, nem szabad elsunnyogni

A győri fideszes polgármester azon háborodott fel, hogy el kellett köszönnie a kórházban vele együtt dolgozó feleségétől az új egészségügyi törvény miatt. Mindez kimondja, hogy nem lehet alá-fölé rendelt viszony rokonok között.

"Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak. Abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk fel és közösen működtettünk szívvel, lélekkel az elmúlt 17 év során. Csak azért büntetnek téged azzal, hogy holnaptól már nem végezheted azt a társadalmilag is kiemelkedően fontos munkát, amiben a szakmádban, az országban az egyik legjobb vagy, mert a feleségem vagy. Ez szerintem gyalázat" - írta egyik posztjában Dézsi Csaba.

Kedves Vera❗️ Sajnálom, hogy idő előtt vége a közös munkánknak❗️ Abban a szívkatéteres laborban, amit közösen építettünk...

Közzétette: Dr.Dézsi Csaba András – 2021. február 27., szombat

Egy frissebben pedig az új egészségügyi törvényt kritizálta: "Alapvető szabály az egészségügyi munkában, hogy aki dolgozik, az hibázhat. De! Ha a hibát észleli, akkor nem szabad elsunnyogni, hanem azonnal szólni kell. Ellenkező esetben az már tudatos károkozásnak számít - fogalmazta meg az orvosként is praktizáló politikus. 

Dézsi a Blikknek kifejtette, hogy az alá-fölé rendelt viszony volt a probléma, és bár feleségének ajánlottak egy másik osztályon állást, ezt nem fogadta el, tanítani fog. Az szintén elmondta, hogy rengeteg a probléma a törvénnyel. 

"Megszűnt a hálapénz? Ennek mindenki örül, de ott kellett volna a pontot letenni. Nem szép dolog, hogy megtiltják a másodállást a dolgozóknak, hiszen emiatt a magas tudású emberek jelentős része elképzelhető, hogy a magánszférába fog átmenni. Ott azonban sok komoly beavatkozás nem végezhető el. Nagyon hasonlít ez a rendfenntartó erők szabályozására, ami az egészségügyi dolgozók esetében nem működik. Ebben a rendszerben fontos a humánum" - Dézsi Csaba azt is hozzátette, hogy szívesen elbeszélgetne azzal, aki írta ezt a törvényt, illetve ha valaki képes a korrekcióra, az ez a kormány, az ellenzék képtelen lenne rá. 

Hétfőig kellett aláírni az új egészségügyi jogviszonyt, voltak, akik inkább felálltak

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink