Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 20:29:00

A koronavírusra hivatkozva csalták ki egy idős férfi aláírását

Újabb trükkel, ezúttal a koronavírus elleni védőoltás regisztrációjával próbáltak bejutni ismeretlenek egy nagykanizsai férfi lakásába. Azt, hogy mi volt a célja a látogatásnak, nem derült ki. Egy papírt írattak alá a férfival az ismeretlenek, de hogy pontosan mi volt benne, nem tudja a sértett. A rendőrség mindenkit óvatosságra int, és arra hívja fel a figyelmet, hogy az oltási regisztrációhoz nincs szükség semmilyen személyes kapcsolatra. Az ATV Híradó riportja.

 

 

Az idős nagykanizsai férfi a rendőrséget hívta azt követően, hogy ismeretlenek jártak nála. A védőoltással kapcsolatban keresték fel, majd ez később gyanússá vált neki.

A férfi aláírta a papírt, majd gyanakodni kezdett. A háziorvosát hívta, aki közölte vele, hogy senkit sem küldtek a regisztráció miatt. A legtöbb nyugdíjas azt mondja, hogy nem is csodálkozik igazán a módszeren.

A szakemberek arra figyelmeztetnek, hogy a vírus elleni védő oltással kapcsolatban személyes megkeresésre nincs szükség. Kérik az időseket, hogy figyeljenek arra, hogy kit engednek be a lakásukba, akkor pedig mindig gyanakodjanak, ha valamilyen ellenszolgáltatásért pénzt is kér az ismeretlen látogató.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink