Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-02 20:42:00

A DK szerint nem lehet felelősen megmondani, hogy be kell-e zárni az iskoláknak

A Pedagógusok Szakszervezete az általános iskolák bezárását kérik, Müller Cecília pedig nem zárta ki, hogy a fertőzöttségi adatok további növekedése esetén további korlátozásokra lesz szükség. Arató Gergely szerint a közvélemény által ismert az adatok alapján nem lehet felelősen megmondani, hogy be kell-e zárni az iskolákat.​

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese az ATV Start vendégeként kijelentette, hogy a kormány van abban a helyzetben, hogy az iskolák zárásáról döntsön. Arató szerint ez nem jó, hiszen sokkal több mindenkit érint a kérdés, átfogó adatszolgáltatásra lenne szükség. Leszögezte, hogy a közvélemény által ismert az adatok alapján nem lehet felelősen megmondani, hogy be kell-e zárni az iskolákat.

A DK politikusa szerint az iskolák bezárása egy nagyon nehéz kérdés- érti a pedagógusokat, viszont azt is, hogy az általános iskolák bezárása hatalmas terhet jelent a szülőknek.

Koronavírus: egyre sürgetőbb kérdés a teljes iskolazárás

 

Arató kijelentette, hogy a gyerekekkel otthonmaradó szülőnek 100 százalékos táppénz kellene, bár ennek a munkahelyek nem örülnének. A hátrányos helyzetű gyerekeknél viszont a digitális oktatással nőtt a leszakadás, ismételt távoktatás kapcsán ez még jobban elmélyülne. Eltelt egy év, és a kormány nem tett semmit ennek fejlesztése érdekében.

Érettségi kapcsán megjegyezte, hogy egy éve nincs normális oktatás, ezen a területen a kormánynak állást kellene foglalnia.

A DK állítása szerint szándékosan nem kötötte le a kormány a rendelkezésre Modern vakcinát. A kormány azt mondja, azért nem kérték, mert decemberre gyártanák le. Arató Gergely hangsúlyozta, hogy ezek létező vakcinák, de a könnyű igazságtétel érdekében a kormány hozza nyilvánosságra a szerződéseket.

Azt látják, hogy a kormánynak ebben a vakcina-ügyben az volt a fontos, hogy az EU nem szállít.ű

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink