Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 14:51:00

Válaszolt az EMMI: Feleannyi iskolában van korlátozás, mint amikor tetőzött második hullám

Március 1-jén az általános iskolák 16,7 százalékában van érvényben járványügyi intézkedés, ezen belül mindössze 2,6 százalékban érintett a teljes intézmény - ezt az EMMI részéről közölték az atv.hu kérdéseire.

Jelenleg feleannyi intézményben van érvényben részleges vagy teljes tanügyi elrendelés, mint a második hullám tetőzésekor - tudatta az EMMI munkatársunk kérdésére válaszolva.

A tárca tájékoztatása szerint 2021. március 1-jén az általános iskolák 16,7 százalékában van érvényben járványügyi intézkedés, ezen belül mindössze 2,6 százalékban érintett a teljes intézmény.

Az óvodáknak pedig 8 százaléka érintett, ezen belül 3 százalékban érintett a teljes intézmény - írták.

Az atv.hu kérdésére, miszerint a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) járványügyi osztályvezetője, Galgóczi Ágnes a Hír Tv-ben megfontolandónak nevezte a teljes általános iskolai oktatás átállítását is digitálisra a napi fertőzések és a járványügyi adatok miatt, mérlegeli-e ezt a kormányzat, és mikor születhet döntés, az EMMI részéről azt válaszolták: “az intézményvezetők a tanévkezdés óta az Oktatási Hivatal honlapján, nyilvánosan elérhető protokoll alapján járnak el”.

Müller Cecília a nap folyamán az Operatív Törzs online tájékoztatóján megerősítette, nem zárhatjuk ki, hogy további intézkedések bevezetésére lesz szükség, így a digitális oktatásra való teljes átállásra, mindennap értékelik az adatokat és az európai tendenciákat.

Ajánlom

További belföldi híreink