Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 10:55:00

Ungár: miközben az éttermek csődbe mennek, a Borkai-botrány egyik főszereplője milliárdokat keresett a kaszinói miatt

Az LMP-s politikus Simon Róbertnek, Győr fideszes országgyűlési képviselőjének címezte a levelét, hogy térjen jobb belátásra a kaszinókkal kapcsolatban a jelen járványhelyzetben.

A Facebookon közzétett levél annak a Rákosfalvy Zoltánnak a kaszinóiról szól, akit a Borkai-botránnyal kapcsolatban ismerhetett meg az ország. A 24.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy a Rékosfalvyhoz köthető szerencsejátos érdekeltségei tavaly 4,3 milliárd forintos bevétel mellett 537 millió forint profitot hoztak. 

Ungár először a Borkai botrány negatív hatásával, és az azon keresztül "kirajzolódó korrupciós hálózattal" kezdte a facebookos posztját

"Bár joggal reméltük, hogy Borkai Zsolt leváltásával ez a korszak lezárult, sajnos a tények ezt egyre inkább cáfolják. A kormány ugyanis úgy döntött, hogy bár éttermek ezrei mennek csődbe a lezárások miatt, valamiért a hasonló kockázati kategóriába tartozó kaszinók zavartalanul működhetnek. Felmerül a gyanú, hogy mindez azért történt így, mert ezek a helyek az elmúlt évek átalakításainak köszönhetőn mind a kormánypárthoz közelálló, a kormánypárt által támogatott üzletemberek kezébe kerültek. Azért fordulok éppen Önhöz, mert az egyik legnagyobb kaszinótulajdonos Magyarországon pont Rákosfalvy Zoltán, aki győri mellett a pécsi és a miskolci kaszinó koncessziós jogait is birtokolja" - írja a politikus. 

Ungár Péter arra kéri Simon Róbertet, hogy támogassa azt a javaslatát, miszerint a kaszinók nem eshetnek más elbírálás alá, mint az éttermek vagy kávézók. 

"Remélem Képviselő Úr is egyetért velem abban, hogy joggal vélik sértésnek a csőd szélén táncoló magyar vállalkozók, amikor még egy ilyen korrupciós ügy kirobbanása után sem bünteti meg a kormány az őket éveken keresztül kifosztó kétes szereplőket, hanem újabb kiskapukat ácsol, hogy tovább gazdagodjanak" - foglalta össze Ungár. 

Bajban a vendéglátás

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink