Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 21:37:00

Május végéig adtak haladékot, tömegesen mondhatnak fel a szegedi Szent-Györgyi Albert Klinikai Központ dolgozói

Az SZTE SZAKK Sebészeti Klinika, Urológiai Klinika, Sürgősségi Betegellátó Önálló Osztály, Idegsebészeti Klinika, Pszichiátriai Klinika, Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet és az Arc-, Állcsont- és Szájsebészeti Klinika egészségügyi dolgozói egy közleményt juttattak el a sajtónak, ebben az áll: a médiában megjelent egyes hírekkel ellentétben a klinikai központ nem kötött megállapodást az egészségügyi dolgozókkal.

Azt írják, a kollégák február 26-án jelezték az egyetem vezetésének, hogy elégedetlenek azzal, ahogy az egyetemi vezetők az ő érdekeiket képviselik, az ajánlott szerződéses feltételeket (többek között az ügyeleti időre lecsökkentett bért, a pótlékok elvételét és az egyeztetés ellehetetlenítését) pedig elfogadhatatlannak tartják.

Hétfőn a fenti klinikák egészségügyi dolgozói értekezletet tartottak az egészségügyi jogviszonnyal kapcsolatos szerződés megkötésének feltételeiről. Ezek után ma, mint fogalmaznak, "számos kolléga döntött úgy, hogy nem köti meg a szerződést".

"Az értekezlet résztvevőinek többsége – a betegellátás érdekeit szem előtt tartva – a mai napon szerződését egy záradékot jelentő nyilatkozattal látta el, ebben rögzítve,hogy amennyiben 2021. május 31-ig a Klinikai Központ és az Egyetem vezetése nem teljesíti az elvárt feltételeket, akkor a kollektíva él a munkaviszony felmondásának lehetőségével" - írják.

A dolgozók szerint az egyetem vezetése a kéréseiket azzal hárította el, hogy "a fenntartó minisztérium a klinikai központot a többi egyetemi centrumhoz képest elmaradó mértékben finanszírozza, és a különbséget az alkalmazottak bérezéséből gazdálkodják ki". Ezért a közlemény írói azt is várják, hogy az állami finanszírozást mielőbb rendezzék.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink