Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 19:56:00

Budai Gyula “dédelgetett kegyeltnek” nevezte Czeglédy Csabát

Budai Gyula a parlamentben arra hívta fel a figyelmet, hogy a megfogalmazása szerint Gyurcsányék “kegyeltje”, Czeglédy Csaba lesz Szombathelyen a DK képviselő-jelöltje az előválasztáson. Völner Pál államtitkár szerint, ha Czeglédy ‘22-ben elindul, már nem lesz mentelmi joga.

Budai Gyula a parlamentben ma a Czeglédy ügyben az azonnali kérdések órájában tett fel kérdéseket az igazságügyi államtitkárnak; a fideszes honatya arra hívta fel a figyelmet, hogy holnap a Kecskeméti Törvényszék előtt folytatódik Czeglédy Csaba és társai ellen a 6 milliárd forintos költségvetési csalás miatt indított büntetőper, melyben szerinte a vádlottak “időhúzásra játszanak”. Ki és milyen célból fizetett "tartásdíjat" Czeglédy Csabának? - kérdezte. Azt állította, hogy “Gyurcsány Ferenc családi ügyvédje” a Humán Operátor Zrt. vezetőjeként az általa működtetett “bűnszervezeten keresztül” diákokat és nyugdíjasokat károsított meg, mert nem fizette ki a bérüket. Budai Gyula megfogalmazása szerint felháborító, hogy “a koncepciós perekről handabandázó” ügyvéd ma is a baloldali ellenzék “dédelgetett kegyeltje”, a DK-s vezetésű önkormányzatok több mint 150 millió forintos nagyságrendben kötöttek megbízási szerződéseket az ügyvédi irodájával.

Völner Pál igazságügyi államtitkár reagált: Czeglédi Csaba a Gyurcsány párt kedvenc ügyvédje. Mint mondta, rossz hírük van Gyurcsány Ferenc “adócsaló ügyvédje” részére. Egy új szabályozás szerint a mentelmi jog már nem vonatkozik rá. Ezért ha az európai parlamenti választás mintájára a 2022-es választáson is elindulna, “próbálna trükközni” akkor ez már Czeglédy Csabának nem fog sikerülni - hangoztatta Völner Pál.

Budai Gyula szerint “nincs új a Nap alatt”, Szombathelyen a DK Czeglédy Csabát akarja indítani a képviselő-jelölti előválasztáson.

Erre Völner Pál azt mondta, hogy a Jobbik is védi már Czeglédy Csabát, és aztán Vörös Polipot emlegetett.

Ajánlom

További belföldi híreink