Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 16:55:00

Bíróság elé állították a nyíregyházi családanyát kivégző román orvost

Aa bűnösnek találják, akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

Beismerő vallomást tett, csak azt tagadta, hogy előre kitervelten gyilkolt volna Dan S., román tüdőgyógyász, aki 2016-ban hidegvérrel kivégzett egy nyíregyházi családanyát, R. Máriát – írta meg a Bors.

A férfi – akit hétfőn előre kitervelten, aljas indokból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt állították a Nyíregyházi Törvényszék elé – R. Mária kollégája volt a városi kórházban, akivel érzelmi kapcsolatba kerültek. A nő egy időben arra is hajlandó lett volna, hogy elhagyja férjét és ikerpárját a férfiért, azonban végül meggondolta magát, és inkább visszatáncolt a válástól, ezt a döntést azonban Dan S. képtelen volt elfogadni.

A férfi vett egy fegyvert, odabiciklizett a nő házához, majd megvárta, míg hazaér. Ekkor tűzet nyitott a házaspárra, méghozzá akkor hétéves ikreik, Lázár és Lea szeme láttára. Miután az hitte, végzett mindkét szülővel, eltekert, nem sokkal később pedig Romániába menekült.

A rendőrök végül itt is kapták el, közvetlen azelőtt, mielőtt öngyilkosságot követett volna el. Romániában leülte a büntetését, de most itthon kell felelnie: ha bűnösnek találják, akár életfogytiglani büntetést is kaphat.

A Nyíregyházi Törvényszék sajtótitkára, Molnár Dóra a Borsnak azt mondta: Dan S. beismerte a bűnösségét, de nem a vádiratban megadott módon, azt ugyanis azt tagadta, hogy az előre kitervelten és aljas indokból követte el.

R. Mária és a férje egyébként egyaránt fejlövést szenvedett: a nő azonnal meghalt. Férje életéért hosszú napokon keresztül harcoltak az orvosok, végül maradandó fogyatékossággal élte túl a gyilkossági kísérletet.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink