Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 16:20:00

Az EMMI szerint csak az oltási igazolványon nem szerepel majd a vakcina típusa, az EESZT-ben elérhető lesz

Korábban a Magyar Közlönyben megjelent, hogy nem szerepel majd az oltási igazolványon a vakcina típusa. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma ezzel kapcsolatban az ATV Híradójával azt közölte: a rendeletmódosítás csak a védettségi igazolvány adattartalmán módosít.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, módosította a kormány a korábbi rendeletét, így mégsem lesz rajta az oltási igazolványon, hogy kit milyen vakcinával oltottak be. A korábbi rendelet azt mondta ki, hogy az igazolvány a személyi adatok mellett tartalmazza majd a védőoltás idejét, valamint típusát - ezen változtattak.

Az ATV Híradója ezzel kapcsolatban megkereste az Emberi Erőforrások Minisztériumát, ahonnan azt a választ kapta: a rendeletmódosítás csak a védettségi igazolvány adattartalmán módosít, azon nem változtat, hogy az oltás típusa az EESZT-ben, vagyis az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térben elérhető.

"Az egészségügyi szolgáltató az oltottság tényét, idejét, a védőoltás típusát továbbra is rögzíti az EESZT-ben, így egy esetleges orvosi beavatkozás előtt a páciens betegdokumentumai között megtalálhatóak lesznek ezek az adatok, valamint az első oltáskor kapott oltási kártyán is szerepel, hogy ki milyen vakcinát kapott" - közölte a minisztérium.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink