Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-03-01 09:39:00

A rabok egy éve nem látták a rokonaikat, de így is sok a fertőzött

A 168.hu közölt adatokat, hányan küzdenek koronavírussal: információik szerint a fogvatartottak mintegy hét százaléka betegedett meg.

A lap kitért arra, hogy jelenleg 55 rabot kezelnek koronavírus miatt, és a látogatási tilalmat június 30-ig hosszabbíttották meg. 

Eddig 1225 esetben igazolták a fertőzést a börtönökben és ez a valamivel több mint 17 magyarországi rab hét százaléka. A Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BvOP) tájékoztatása szerint gócpontok nem alakultak ki és öten vesztették életüket. 

Tavaly március óta rendelték el a látogatási tilalmat, és a bentlakók csak Skype-on tarthatják a kapcsolatot a kintiekkel. A BvOp szerint hetente kétszer, harminc-hatvan perc áll a rabok rendelkezésére. A 168.hu azonban arra hívta fel a figyelmet, hogy értesüléseik szerint a büntetés végrehajtási intézmények nem voltak felkészülve a járványra. A október végi adatok alapján a szegedi bv-intézetben 16, a Békés megyei bv-intézetben kettő, a fiatalkorúak tököli bv-intézetében pedig csak egy számítógép áll rendelkezésre, ez pedig megnehezíti az időponthoz jutást. Illetve sokan fordulnak jogi tanácsért a Magyar Helsinki Bizottsághoz a szakadozó kép és hang miatt. 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink