Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-28 06:40:00

Több mint fél mázsa halat akart ellopni egy férfi a Hortobágyi-halastóból

Több mint fél mázsa halat akart ellopni egy férfi a Hortobágyi-halastóból. Biciklin akarta hazavinni a zsákmányt, de a rendőrök tetten érték. Beismerő vallomást tett, eljárás indult ellene. Az ATV Híradó riportja.

Az egyik hortobágyi tavon próbált szerencsét egy férfi, akit illegális halászat után értek tetten a kifogott halakkal. A természetvédelmi őröknek tűnt fel a kerékpárját toló férfi, akit megállítottak, ellenőriztek. Az őrök értesítették a rendőröket. A rendőrségi felvételen látszik, hogy a rendőrök azt hálót is lefoglalták, amellyel az orvhalász a halastóból kiemelte a zsákmányt. A Hortobágyon nagy területen nevelnek halat, így fokozottan ki vannak téve a tolvajoknak.

"Tavaly volt egy ilyen a balmazújvárosi tóegyésgénél. Ott megfogtuk az elkövetőket, Ők kerékpárral voltak, meglett a háló is, amivel dolgoztak és a kerékpárok is. Kihívtuk a rendőrséget és akkor elvitték őket." - mesélte Zavaczki László, halőr.

A hortobágyi legnagyobb halgazdaság egyik vezetője azt mondta, hogy több mint 3000 hektáron nevelnek halat. Mindent megtesznek, hogy megóvják az értékeiket. Itt is akadnak próbálkozók.

"A tolvajlások főleg azokra a csúcsidőszakokra tehetjük, amikor a halakat zsúfoltan, a karácsonyra felkészülve kisebb halastavakba tesszük, viszont a XXI. század vívmányainak köszönhetően végig kameráztuk a sarkalatos pontokat." - fejtette ki Pásztor Róbert.

Az orvhalásznál talált eszközöket és a halakat, köztük egy 17 kilós harcsát is lefoglalták, a férfi ellen, aki beismerte a tettét, eljárást indítottak.

Ajánlom

További belföldi híreink