Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-28 10:37:00

Szabó Tímea: "Orbán nyíltan odadobja emberek egészségét és életét", de "ezt nem ússza meg"

A Párbeszéd társelnöke Facebook-oldalán kéri a miniszterelnököt, hogy azonnal adjon számot, miért nem vette meg az Unió által Magyarország számára félretett 1,8 millió Moderna vakcinát.

Kovács reagált

A baloldal, "élükön Gyurcsány Ferenc pártjával" tudatosan félrevezeti a közvéleményt. "A járvány kezdete óta folyamatosan hazudnak és álhíreket terjesztenek" - jelentette ki a nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkár vasárnap az MTI-nek.

Kovács Zoltán azt mondta: Magyarország - lakosságarányosan - az EU beszerzési rendszerén keresztül a jelenleg rendelkezésre álló összes vakcinákat megrendelte erre a félévre. Ez azt jelenti, hogy nagyságrendileg 20 millió adag vakcinát rendeltek az Európai Unióból.

A probléma, hogy Brüsszelből nem érkezik elegendő vakcina, a megrendelt mennyiséget sem képesek időben leszállítani. Ez nemcsak Magyarországon van így, hanem az egész Európai Unióban - tette hozzá az államtitkár.

Ezért vásárolt a magyar kormány még Oroszországból és Kínából is vakcinát, további hétmillió adagot. "Ismét arra kérjük a baloldalt, hogy ha már nem segítik a járvány elleni védekezést, legalább ne hátráltassák azt hamis híresztelésekkel" - hangsúlyozta Kovács Zoltán.

Ajánlom

További belföldi híreink