Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-28 19:33:00

Ezren is lehettek azon a tüntetésen, amelyet Gődény György szervezett a Hősök terére

Becslések szerint ezren is lehettek azon a tüntetésen, amelyet Gődény György szervezett a Hősök terére. A vírusszkeptikus gyógyszerész elmondta, a Miniszterelnökségnek egy oltással és nyitással kapcsolatos petíciót fog beadni, amire 8 napon belül vár választ.

Míg néhányan kézfogással és tapssal, mások közös fotókkal és ujjongással fejezték ki egyetértésüket Gődény Györggyel a Vegyük vissza az életünket! felkiáltású tüntetésen a Hősök terén. A korlátozás, oltás és maszkviselés ellenes megmozduláson a jelenlévők háromnegyede semmivel sem takarta el az arcát.

A vírus létét a többség egyébként nem tagadta, a legtöbben a korlátozások feloldásáért mentek a térre. Gődényt korábban rémhírterjesztés gyanúja miatt már kihallgatták a hatóságok. Híradónknak nem kívánt nyilatkozni, de azt bejelentette, hogy petíciót írt a járványt követő újranyitársól, amelyre a Miniszterelnökségtől 8 napon belül vár választ.

Az akciót vallásos rendezvényként próbálták eladni, mert azt korlátozás nélkül lehet megtartani, de trükk nem vált be, az eseményt gyülekezésnek minősítették.

Az Andrássy út keresztutcáiban hamar tucatszámra sorakoztak a rendőrségi kisbuszok. A rendőrök elkezdték az intézkedéseket a szabálysértőkkel szemben, Gődény pedig bejelentette, hogy vége a rendezvénynek, az embereket pedig arra kérte, hogy menjenek haza.

A police.hu közleményében azt írta: a gyűlés jogellenes volt, a jelenleg hatályban lévő kormányrendelet értelmében rendezvényt szervezni, annak helyszínén tartózkodni tilos.

Az általunk megkérdezett tüntetők azt válaszolták, nem félnek az igazoltatástól, a rendőröknek majd azt mondják, csak sétáltak. A készültség egyébként nagy volt, az egyenruhások kamerás felvételeket is készítettek a jelenlévőkről. Gődény György pedig azt mondta, legközelebb még többen lesznek majd.

Ajánlom

További belföldi híreink