Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-27 13:19:00

Hatósági iratokra hivatkozik az LMP: Kósa és sofőrje felváltva mentek vesztegetési pénzért?

A párt frakcióvezető-helyettese a nyomozóhatósági okiratra hivatkozik.

A Csárdi Antal birtokába került dokumentumban az olvasható: „Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte Sz. Gábornét, hogy egy Uniós projekt kapcsán járó pénzösszeget utalhassanak Sz. Gáborné számlájára, mert Kósa Lajos a pozíciója miatt nem kérheti a saját számlájára. Elmondása szerint Kósa Lajos megkérte őt, hogy a könyvelés miatt írja alá, hogy ez az összeg kölcsön és hivatkozzon az örökségére. Kósa Lajos és sofőrje felváltva mentek a pénzt átvenni Sz. Gábornétól több részletben.”

Bár a csengeri örökösnő ügyvédje többször indítványozta Kósa Lajos tanúként való meghallgatását, az ügyész azonban kifogásolta ezt.

Az ügyben az LMP-s politikus most írásbeli kérdést intéz a legfőbb ügyészhez, és a belügyminiszterhez, hogy kiderüljön: folyik-e ezekben az ügyekben eljárás, valamint, hogy az ügyészség miért nem teljesítette hivatali kötelezettségét.

Az iratokat itt és itt olvashatják el.

Update 2021. 02. 28.

A fideszes politikus a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményében az alábbiakat írta:

„A „csengeri örökösnő-ről” szóló cikkekben szereplő, személyemről szóló feltétélezésekről kijelentem: semmiféle jogcímen, semmilyen összeget, vagyoni értéket soha nem fogadtam el, nem vettem át, sem a bíróság előtt álló személytől, sem mástól.  Minden egyéb állítás alaptalan. Minden eszközt igénybe veszek az engem ért sérelmek orvoslására. A bírósági eljárás lezárásáig nem nyilatkozom az ügyről. Kósa Lajos, országgyűlési képviselő”.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink