Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-27 18:33:00

Fidesz: az I. kerület ellenzéki vezetése indokolatlanul szórja az önkormányzat pénzét

Budapest I. kerületének ellenzéki vezetése folyamatosan pénzhiányra hivatkozik, miközben indokolatlanul szórja el az önkormányzat pénzét - erről a Fidesz frakcióvezető-helyettese beszélt videónyilatkozatában szombaton.

Böröcz László azt mondta, V. Naszályi Márta (Párbeszéd) polgármester 2019-ben egy rendezett költségvetésű önkormányzatot vett át, amelynek számláján akkor több mint 10 milliárd forint volt, most azonban pénzhiányra hivatkoznak, miközben az önkormányzat radikális lakbéremelésre készül a kerületben, és a polgármesteri kabinet reprezentációra és csapatépítő tréningekre több mint 100 millió forintot készül elkölteni.

A kormánypárti politikus szerint érdekes, hogy a 2019-hez képest az éves személyi ráfordításokra 800 millió forinttal többet költ az önkormányzat, és 44,5 millió forintot akarnak egy lakásügynökség felállítására fordítani, miközben lakbéremelést terveznek.

Böröcz László úgy fogalmazott: a korábbi "haveri, baráti cégekre, illetve szervezetek kifizetésére mindig van pénz", amit majd az emberekkel fognak kifizettetni, mint ahogy 2010 előtt erre számos példát láthattunk.

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink