Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-27 14:09:00

Meghiúsult földszerzés: a DK a mentelmi bizottság döntését sürgeti

A Demokratikus Koalíció még február elején vagyonnyilatkozati eljárást kezdeményezett Rogán Antal ellen. A Magyar Nemzet később arról írt: az eljárás okaként megjelölt földszerzés nem jött létre, a Budapest Bank pedig azt közölte: nem adott kölcsönt a miniszter feleségének.

Meghiúsult földszerzés: a DK a mentelmi bizottság döntését sürgeti

A DK most arról számolt be, hogy beadványukra a Mentelmi Bizottság elnöke azóta sem reagált, A DK ebből arra következtet: „a Fidesz-KDNP szerint teljesen természetes, hogy miközben az ország szép lassan tönkremegy, emberek veszítik el a munkájukat és magyar vállalkozások szűnnek meg minden nap, addig a pánikkormány milliárdos elitje újabb milliárdokból vásárolja fel az országot".

A Demokratikus Koalíció azt kérdezi a mentelmi bizottság elnökétől: „mikor hajlandóak végre foglalkozni a propagandaminiszter vagyonosodásával"?

Az üggyel kapcsolatban a Magyar Nemzet arról számolt be korábban, hogy a szóban forgó szerződés „soha nem ment teljesülésbe", a miniszter felesége és családja nem vásárolta meg a földterületeket. A Budapest Bank pedig azt közölte a napilappal, hogy nem nyújtottak kölcsönt és hitelt sem folyósítottak sem Rogán Antal feleségének, sem a családjának.​

UPDATE - reagált a Miniszterelnöki Kabinetiroda a DK közleményére. "Miniszter úr felesége földet sem vásárolt és hitelt sem kapott. Így Gyurcsány Ferenc szóvivője hazudik és ostobaságot beszél!" - írták a szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményükben.

Ajánlom

További belföldi híreink