Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 13:40:00

Trócsányi László beperelné az Európai Néppártot

A Politico arról ír: a Fidesz-KDNP EP-képviselője kilátásba helyezte, hogy ha elfogadják az Európai Néppárt új működési szabályzatát, ami alapján egy párt valamelyik tagjának felfüggesztése automatikusan érvényes lenne az adott párt EP-ben lévő képviselőire is, a döntést megtámadnák az Európai Bíróságon ugyanis szerinte ez nem tisztelné a jogállamiságot.

Manfred Weber frakcióvezető péntek délutánra újabb találkozót kezdeményezett Brüsszelben az ügyben - írja a cikk alapján a hvg.hu.

A portál felidézi, hogy a Fidesz tagságát még 2019-ben függesztették fel, de ez csak a szervezetre vonatkozott, és nem az EP-frakcióra. A frakcóban Deutsch Tamást külön is felfüggesztették, miután az ÁVH-hoz és a Gestapóhoz hasonlította a Néppárt frakcióvezetője, Manfred Weber gondolatait. Emiatt Deutsch nem szólalhat fel a képviselőcsoport nevében, és nem tölthet be tisztséget sem az Európai Parlamentben.

Az új helyzet azt hozná magával, hogy Deutsch Tamás miatt a többi fideszes sem szólalhatna fel a Néppárt képviseletében.

Az egész Fidesz-frakciót kizárná az Európai Néppárt?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink