Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 16:23:00

Tényleg az SZFE-s maszk miatt rántottak kést a nőre a csepeli buszon

A támadó elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-s felirat miatt rántott kést a nőre a csepeli buszon.

Ahogy arról korábban beszámoltunk egy férfi csütörtök reggel késsel megsebesített egy nőt egy buszon, Csepelen. valószínűleg a rajta lévő SZFE-s maszkot akarta róla levágni. A férfi a támadás után elfutott, ám a rendőrök néhány órán belül elfogták.

A 24.hu úgy tudja:

a férfi ténybeli beismerő vallomást tett a kihallgatása során, elismerte, hogy a maszkon látható SZFE-s felirat miatt rántott kést a nőre a csepeli buszon.

A Fővárosi Főügyészség közleményében azt írta: indítványozták a férfi letartóztatását.

A közlemény szerint egyébként a gyanúsított büntetett előéletű, valamint már követett el egy aláírásgyűjtés helyszínén a jelen ügyhöz hasonló bűncselekményt (garázdaságot), ami miatt vele szemben a Budapesti XI. és XXII. Kerületi Ügyészség 2019 nyarán vádat emelt, indítványozva, hogy a bíróság ítélje végrehajtandó börtönbüntetésre. Az első fokon eljáró Budai Központi Kerületi Bíróság 2020 novemberében az ügyészi indítvánnyal szemben pénzbüntetésre és közérdekű munka büntetésre ítélte a férfit. A vádat képviselő ügyész már akkor súlyosbításért (végrehajtandó börtönbüntetés kiszabása érdekében) fellebbezett. A másodfokú eljárás folyamatban van.

A Telex szerint a Torzsa Sándorra, az MSZP ifjúsági szervezetének politikusára támadt rá 2019. április 18-án, amikor az MSZP aláírásgyűjtő aktivistáinak ment neki a Móricz Zsigmond körtéren. Torzsa korábban azt mondta: a férfi az egyik szocialista „kolléganőt elkezdte lelocsolni a palackban lévő piros löttyel”, majd hozzávágta a palackot, miközben hangosan szidta az MSZP-t. Torzsa ekkor lépett közbe, megpróbálta megvédeni társát, mire a férfi nekitámadt: „nekem esett, levitt a földre, a kezembe harapott. Ezután eldurvult a dolog: a kabátomat a fejemre tekerte, azzal fojtogatott.”

A Telex szerint azonban a férfi nem csak az SZFE-maszkos nőt és egy politikust, de egy újságírót is megtámadott.

Az egyik hírportálnak dolgozó korábbi újságíró a Corvin-negyednél tudósított az országgyűlési választásról, amikor észrevette, hogy valaki letépkedi a választási plakátokat a megállóban. Az újságíró telefonjával fotókat készített, hogy azokat beküldje a szerkesztőségnek, de Ó. Bence ezt észrevette és odament hozzá. „Megpróbálta kicsavarni a kezemből a telefont, aztán bekapta a bal hüvelykujjamat és hosszan ráharapott. Csak azután engedett el, hogy mondtam, kitörlöm a képeket” – idézte fel az újságíró. A támadó követte az újságírót a 4-es 6-os villamosra, szidni és köpködni kezdte, majd megfenyegette, hogy „hazáig követi és megöli”. Az újságíró ekkor vészjelzővel megállította a villamost, de mire a rendőrök és mentők kiértek a Mester utcai megállóba, Ó. Bence elfutott.

A rendőrök megkérdezték az újságírót, hogy szeretne-e magánindítványt tenni, de azt is elmondták, hogy plakátrongálás miatt mindenképpen keresni fogják, így nem élt ezzel a lehetőséggel, ám úgy tudja, a rendőrök végül nem keresték a támadóját.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink