Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 09:44:00

Portik szerint rendőrök bízták meg azzal, hogy húzza csőbe Gyárfást és Princzet

Portik Tamás azt állítja, hogy mentora, néhai Drobilich Gábor és a "rendőrök" bízták meg azzal, hogy Gyárfás Tamást és Princz Gábort addig beszéltesse, míg nem sikerül titokban rögzítenie, hogy közük van a Fenyő-gyilkossághoz.

Portik Tamás a Fenyő-gyilkosság miatt ellene és Gyárfás Tamás ellen felbujtóként zajló tárgyaláson Gyárfás Tamás és Princz Gábor "csőbe húzásáról" beszélt. A perben Gyárfást azzal vádolják, hogy megbízta Tasnádi Pétert, ölesse meg üzleti ellenlábasát, Fenyő Jánost. Tasnádi elvállalta, de nem teljesítette a megbízást, ezért Gyárfás felbujtotta Portik Tamást, ölesse meg Fenyőt. Portik aztán Jozef Roháč–csal le is lövette a médiamogult 1998. február 11-én a Margit utca–Margit körút sarkánál - írja a Magyar Nemzet.

Portik arról beszélt, hogy Drobilich Gábortól és a rendőrségtől azt a megbízást kapta, hogy keresse fel Princz Gábort, valamint Gyárfás Tamást, és adjon a szájukba olyan kijelentéseket, mintha közük lenne a bűncselekményhez.

Portik arról nem beszélt, hogy a titokban felvett és az azokból készült manipulált beszélgetéseket mire akarta használni Drobilich és a "rendőrség". A Magyar Nemzet tud arról, hogy a Farkasréti temetőből előkerült hangfelvételek egyike, egy adathordozó mindenesetre már a szakértő szerint is manipulált. Az összeollózott hangfelvétel alapján próbálták 2017-ben megzsarolni Gyárfás Tamást.

Portik arra kérte a bíróságot, kérjen az amerikai követségtől hivatalos tájékoztatást arról, hogy mikor lépett be az Egyesült Államok területére és mikor hagyta el azt. Emlékezete szerint 1996 decemberében utazott Amerikába, és onnan hét évvel később tért vissza. Portik korábban is azt állította, hogy amíg nemzetközi körözés volt miatta az Energol Rt. olajos bűncselekményei miatt, Amerikában húzta meg magát, és onnan csak a körözés visszavonása után jött haza.

A tárgyalás során ezután Póta Péter bíró még ismertette a technikai szakértők véleményét a felvételekről, valamint az elmeorvosi szakvéleményeket. Ez utóbbiak szerint mind Gyárfás, mind Portik tiszta elméjű, iskolázottságuknak megfelelő intelligenciával, elmeállapotuk nem gátolta őket az esetleges tetteik következményének a felismerésében.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink