Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-27 05:12:00

Márki-Zay Péter Hadházy mögé állt a zuglói előválasztáson

Azért van még mindig az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek között, mert kritikusan fontosnak tartja, hogy milyen az egyes jelöltek elutasítottsága. Erről Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere beszélt az ATV Start című műsorában. Az általa is támogatott Karácsony Gergely első helye természetes, hiszen az ország legnagyobb településének polgármestere, aki mögött két parlamenti párt is áll – tette hozzá.

Márki-Zay Péter szerint ha mindenki a saját magához közelálló jelöltet választaná, akkor Dobrev Klára végezne az élen az előválasztáson, ami – a hódmezővásárhelyi polgármester szerint – mindenkinek, a DK-szavazóknak is káros lenne, hiszen akkor Orbán Viktor maradna a miniszterelnök.

Ami az előválasztási kampányt illeti, támogatói bázis építését tervezi, adományokat gyűjt, a Mindenki Magyarországa Mozgalomnak (MMM) pedig 106 egyéni jelöltje lesz az országban az előválasztáson.

Arra a kérdésre, hogy kik lehetnek az MMM jelöltjei, Márki-Zay Péter elmondta: a mozgalom elnöksége döntött az előválasztáson induló jelöltek személyéről, a jelöltek átvilágítását pedig a választókra bízzák. Az előválasztás meg tudta volna előzni például a jobbikos Bíró László vereségéhez vezető hibákat az őszi borsodi időközi választáson.

Újabb jelölteket mutatott be Márki-Zay Péter

 

Márki-Zay Péter megerősítette, hogy Zuglóban Hadházy Ákost támogatják, aki az MMM alapító tagja. Ő maga azért vállalja az országgyűlési képviselőjelöltséget Hódmezővásárhely-Makó térségében, mert nem lát mást, aki érdemi kihívó lenne Lázár Jánossal szemben.

A Jobbik elnökének előválasztási esélyeiről Márki-Zay Péter elmondta: Jakab Péter elutasítottsága alacsony, de nem látja, hogyan tudná megszólítani a baloldali szavazókat, vagy éppen a cigányság egy részét. A polgármester jelezte: az előválasztás győztese mögé beáll, bárki legyen az. Így Dobrev Klára mögé is. Nem kisebbíti az érdemeit, de adottság a magas elutasítottsága – tette hozzá a DK EP-képviselőjével kapcsolatban Márki-Zay Péter. ​

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink