Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 12:52:00

Koronavírus: javaslatot nyújtott be az LMP, hogy a szociális dolgozók automatikusan 100 százalékos táppénzt kapjanak

Az LMP javaslatot nyújtott be az Országgyűlésnek, hogy a szociális dolgozók automatikusan 100 százalékos táppénzt kapjanak, ha koronavírusos megbetegedés miatt nem tudnak dolgozni - mondta pénteki online sajtótájékoztatóján Ungár Péter, az ellenzéki párt országos elnökségének titkára.

A képviselő beszámolt az LMP alapítványa, az Ökopolisz Alapítvány felkérésére született kutatás eredményéről, amely szerint a szociális dolgozóknak mindössze 4 százaléka kapott 100 százalékos táppénzt ha koronavírusos lett, és ezért nem tudott részt venni a munkában.

Ezt felháborítónak nevezte, mondván, azok az emberek, akik azért dolgoznak, hogy a lehető legtöbben túléljék a járványt, magukra nem tudtak vigyázni, mégsem kapták meg a teljes fizetésüket, amikor a munkavégzés miatt fertőződtek meg. Annak ellenére nem, hogy az a költségvetést sem terhelné jelentősen - jegyezte meg Ungár Péter.

Úgy folytatta: az LMP továbbra is felháborítónak tartja, hogy a szociális dolgozók nem kaptak a járványhelyzetben egyszeri, 500 ezer forintos bérkiegészítést, holott ez a költségvetésnek csak 43 milliárd forintjába kerülne.

A tanárok teljes táppénzének kifizetését várja a PDSZ

 atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink