Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 14:03:00

Komáromi: a kormány lesz a felelős, ha az orvosok tömeges felmondása miatt összeroppan az egészségügy

A DK szakpolitikusa sajtótájékoztatóján arról beszélt: a kormánynak észre kell vennie, hogy nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat.

A Telex írta meg, hogy csak Szegeden közel 300 orvos készül arra, hogy nem írja alá a kormány egészségügyi átalakítása miatt szükséges új szerződését. Komáromi Zoltán szerint a törvénymódosítás azt eredményezheti, hogy ha az egészségügyben dolgozók nem hosszabbítják meg a szerződésüket, akkor már március első napjaiban összeroppanhat az egészségügy és a járványkezelés.

A DK szerint a kormánynak ideje lenne észrevennie: nem lehet tovább kizsákmányolni az egészségügyi dolgozókat, az orvosokat, az ápolókat, a szakápolókat, a szakasszisztenseket, a védőnőket és a mentősöket, mert ennek beláthatatlan következményei lesznek.

"Egy világjárvány kellős közepén nem szabad bizonytalanságba kergetni azokat a szakembereket, akiknek köszönhetően egyáltalán működik az egészségügyi intézményrendszer. Hiába fenyegetik az egészségügyi dolgozókat, ha az egészségügyünk már a harmadik hullám elején összeroppan, azért csak és kizárólag az Orbán-kormány lesz a felelős, mert ígérete ellenére nem módosította az áterőltetett egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, és figyelmen kívül hagyta, hogy kormányrendeletekkel nem lehet felülírni a törvényben elfogadott szankciókat" - mondta Komáromi.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink