Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 21:17:00

Falus Ferenc: Sajnos a mutánsok megjelenése nagyon komoly bajt jelent

A volt tiszti főorvos az Egyenes beszéd vendégeként beszélt arról, mi lenne a legfontosabb a járvány elleni védekezésben. Szerinte az üzletekben van a legnagyobb gond, ott kéne betartatni a kellő távolságot.

"Sajnos a mutánsok megjelenése nagyon komoly bajt jelent” - kezdte Falus Ferenc. A jelenleg beoltottak számához hozzáadhatjuk azokat, akik három hónapon belül gyógyultak ki a vírusból, és látjuk, hogy az ország nagy része még mindig potenciális áldozata lehet a koronavírusnak. Nagy a kockázat - mondta Falus.

Egyelőre hinnünk kell a miniszterelnöknek arra vonatkozóan, hogy a járvány legnehezebb két hete előtt állunk, és Falus Ferenc arra is kitért, hogy neki viszont nem állnak rendelkezésére olyan adatok, mint Orbánnak, hogy mi alapján jelentette ki az előbbieket. Annyit tudunk, hogy a koronavírus örökítőanyaga a szennyvízben viszonylag magas, és ez egy rossz előjelA. zt is látjuk, hogy mi történt Csehországban és Szlovákiában, ezek pedig aggasztó események.

“De úgy tűnik, hogy a kormány annyira azért nem aggódik, hogy a maradj otthon-parancsot kiadná” - tette hozzá a volt tiszti főorvos.

 

Falus szerint ott kell szigorítani, hogy mindenki hordjon maszkot, és tartsa be a szükséges távolságot. Nem a határon van a probléma, hanem az üzletekben például, hogy mindenki megtartsa a kétméteres távolságot. Illetve a buszon és villamoson ne utazzanak a biztonságosnál többen, a kijárási tilalom meg arra jó, hogy este ne lehessen vendégségeket tartani.

Az, hogy be vannak zárva a szórakozóhelyek, az nagyon helyes - jelentette ki Falus. Szerinte az iskolákban meg lehetne követelni a maszkviselést, és a tanárokat nagyon gyorsan be kellene oltani soron kívül.

Nincs ingyenes és tömeges tesztelés - Falus azt mondja, hogy ez a kormányzat legnagyobb hibája. Gyakorlatilag most csak a tünetekkel rendelkezőket tesztelik.

Végül Falus Ferenc kifejtette, hogy valószínűleg nálunk is lenne értelme, hogy FFP2 maszkokat írjanak elő, hiszen a mutánsok fertőzőképessége nagyobb. Jó lenne, ha szabott áron mindenki hozzáférne a maszkokhoz.

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink