Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 16:40:00

Beoltották Áder Jánost

Megkapta a koronavírus elleni védőoltást Áder János köztársasági elnök, aki a közmédiának pénteken nyilatkozott erről.

Beoltották Áder Jánost
Áder János köztársasági elnök megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Az államfő elmondta: néhány héttel ezelőtt Szlávik Jánosnak, a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosának és háziorvosának is feltette a kérdést, ha várnia kellene - mert csak akkor kerül sorra - a Pfizer vagy a Moderna vakcinájára "szeptemberig, októberig, vagy holnap, holnapután" megkaphatja az orosz vagy a kínai vakcinát, mit javasolnak. Erre mindketten azt válaszolták: "minél előbb oltani, minél előbb megkapni az oltást" - fűzte hozzá Áder János.

A köztársasági elnök néhány nappal ezelőtt kapta meg az értesítést háziorvosától, hogy sorra kerül és kínai vakcinát ajánlott fel neki.

Áder jános köztársasági elnök megkapja a kínai sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a ii. kerületi Önkormányzat egészségügyi szolgálatának lotz károly utcai háziorvosi rendelőjében (fotó: mti/bruzák noémi)Áder János köztársasági elnök megkapja a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcinájának első oltását a II. kerületi Önkormányzat Egészségügyi Szolgálatának Lotz Károly utcai háziorvosi rendelőjében (Fotó: MTI/Bruzák Noémi)

Áder János arra kérte minden honfitársát, hogy aki még nem tette meg, regisztráljona védőoltásra minél hamarabb. Aki pedig lehetőséget kap, hogy bármilyen, a magyar hatóságok, a magyar szakemberek által jóváhagyott vakcinával megkapja az első, majd a második oltását, azt tegye meg.

"Bízzunk az orvosainkban, bízzunk az egészségügyi ellátórendszerünkben" - hangsúlyozta az államfő, hozzátéve: reméli, "hogy akkor a járványt is hamarosan magunk mögött tudhatjuk".

A kínai vakcinát kapta Sváby András

 

atv.hu/MTI

Ajánlom

További belföldi híreink