Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-26 06:05:00

Novák Hunor: kevesebb gyógyszert kellene szedni, és sokkal több védőoltást beadni

A csecsemő- és gyermekgyógyász elmondta, hogy a koronavírus mutációja bizonyítottan jelen van és terjed, de gyerekekre és fiatal felnőttekre nem veszélyes ez a válfaj sem.

Novák Hunor az ATV Startban egy friss tanulmányra hivatkozva állította, hogy a gyerekekre és a fiatal felnőttekre nem veszélyesebb a mutáció, viszont gyorsabban terjed. Novák hangsúlyozta, hogy a gyerekeknél arra kell figyelni, hogy ha megfertőződött, akkor vigyázzanak, hogy ne tudja tovább fertőzni a családtagokat. Nem ilyenkor kell meglátogatni a nagyszülőket - fogalmazott az orvos.

Helytelennek tartja, hogy politikusok beleszólnak az oltási menetrendbe. Szerinte minden oltás jobb, mint ez a betegség. Nem tart attól, hogy kínai vakcina milyen mellékhatást produkál, hanem az a kérdés szerinte, hogy mekkora a hatékonysága.

A kínai oltásról azt mondta, hogy lehet, hogy pont a mutációk ellen lesz jó, de még keveset tudunk róla.

Emlékeztetett arra, hogy az orosz vakcinával szemben is nagy volt a bizonytalanság, mégis kiderült, hogy igenis hatékony. Szerinte sokkal kevesebb gyógyszert kellene szedni, és sokkal több védőoltást kellene beadni - ezt tartja fő üzenetének. Azt nyilatkozta, hogy vannak olyan vizsgálatok, amelyek arra vonatkoznak, hogy a jövőben lesznek oltások a gyerekek számára is.

Egy angliai továbbképzésre hivatkozva Novák azt mondta, hogy az iskolai terjedésben nem a gyerekek a gócpontok, hanem a tanárok.​

A gyerekek közt már megint gyorsan terjed a vírus

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink