Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 12:36:00

Varju László: ha nem lehet előválasztást tartani, október 23-ig a pártok döntenek a közös miniszterelnök-jelöltről

A Fidesz-KDNP szavazataival kétharmaddal elfogadta az országgyűlés a veszélyhelyzet meghosszabbítását újabb felhatalmazási törvényt. Az ellenzék nemmel szavazott.

Varju László, a DK parlamenti elnöke az ATV Startban kijelentette, hogy a kormánnyal nehéz szót érteni, különösen akkor, ha olyan pánikkormányzást végeznek, amelynek hatására az egészségügy, a gazdaság összeomlik.

Varju szerint a kormányzás hamarabb összeomlott, mint az egészségügy. Saját példáját hozva megjegyezte, hogy a költségvetési bizottság elnökeként azt tapasztalta, hogy a gazdasági-költségvetési vitán meg se jelentek a kormánypárti képviselők, megakadályozva ezzel a munkát.

Varju szerint nem a konkrét döntésekre mondtak nemet, hanem egyértelművé vált, hogy nem lehet azt folytatni, amit az elmúlt 90 napban végzett a kormány.

"Teljes hazugság az, amit Orbán Viktor mondott, hogy mostantól a védekezés véget ért, innentől kezdve támadunk. Hol? Mit?"- tette fel a kérdést a DK politikusa. 14 ezer ember halt meg ennek a védekezésnek az eredményeként, szerinte ez jelzi a totális összeomlást.

Az újranyitás alatt a mindennapi életünk visszaszerzésének lehetőségét érti - szerinte ehhez a védekezési szabályokat be kell tartani, és tömegesen tesztelni kellene.

A kormány szép számokat mond, hogy hónapok múlva mik történnek, az emberek viszont nagyon bizalmatlanná váltak azzal szemben, ami a legnagyobb segítség, ez az oltás. A DK oltáspárti, mindenkinek azt javasolják, hogy regisztráljanak és oltassák be magukat.

Arra a kérdésre, hogy mennyire kell komolyan venni azt a Gyurcsány Ferenc által elejtett mondatot, hogy Dobrev Klára lehet a DK miniszterelnök-jelöltje, Varju úgy reagált, hogy komolyan kell venni.

De azt is kijelentette, hogy DK elnöksége személyi kérdésként még nem foglalkozott a miniszterelnök-jelölt kérdésével, először a közös programot akarják elfogadni, és utána ehhez keresnek személyt.

Ha a járványhelyzet miatt az előválasztást nem lehet végrehajtani, akkor az ellenzéki pártok október 23-ig meg fognak állapodni a közös miniszterelnök-jelölt személyében. Varju hangsúlyozta, hogy abban bíznak, sikerül az A tervet végrehajtani.

Csalódás a kormány válságkezelése?

 

atv.hu

Ajánlom

További belföldi híreink