Kövessen minket a Facebookon

Itthon

2021-02-23 10:49:00

Simonka állítja, hogy nem követett el semmit

Felfüggesztették a fideszes országgyűlési képviselő mentelmi jogát: Simonka György ellen vesztegetés hatósági eljárásban bűntette a vád, de állítása szerint ártatlan.

A 2018-ig visszanyúló ügyben Simonka úgy fogalmazott, hogy "egyetlen egy bűnöző 4 évvel ezelőtti vallomására alapozva adták ki a mentelmi jogomat, mely vallomásával ez a szélhámos mentesült a korábban elkövetett bűncselekményeinek felelőssége alól".

A politkus hozzátette, hogy kifejezetten kérte, hogy ott lehessen a mentelmi bizottság ülésén, de a meghívót késve kapta meg.

“Nem követtem el semmilyen bűncselekményt, és ahogy eddig is tettem, ezután is mindenben együttműködök a hatóságokkal annak érdekében, hogy mielőbb kiderüljön az igazság” - szögezte le Simonka. 

Simonka mentelmi jogát először 2018 őszén függesztették fel. 2019 nyarán bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette és más bűncselekmények miatt nyújtott be vádiratot az orosházi választókerület képviselője és 32 további vádlott ellen.

A tárgyalás 2020 októberében kezdődött, és a képviselő mindent tagadott. 

A törvényalkotásig nyúlnak a fideszes Simonka György büntetőügyének szálai

atv.hu/hvg.hu

Ajánlom

További belföldi híreink